Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η ερωτική επαφή λειτουργεί σαν φυσικό αγχολυτικό, μας γυμνάζει, ενώ ανεβάζει τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή μας στα ύψη. Πλέον μαθαίνουμε πως ακονίζει και το μυαλό μας.

Επιστήμονες βουτούν στα άδυτα του εγκεφάλου μας την ώρα που εμείς απολαμβάνουμε καυτές στιγμές με το σύντροφό μας και ανακαλύπτουν έναν ακόμη λόγο για τον οποίο είναι καλό να κάνουμε σεξ. Πέρα από τα γνωστά οφέλη που προσφέρει η συνεύρεση -ικανοποίηση, σμιλεμένο σώμα και δράση αντιστρές-, συμβάλλει επίσης και στην αναγέννηση των κυττάρων.

Συγκεκριμένα, ψυχολόγοι από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ,σύμφωνα με το elle, διαπίστωσαν πως η σεξουαλική δραστηριότητα προωθεί τη δημιουργία καινούριων νευρώνων στον ιππόκαμπο (περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μακροπρόθεσμη μνήμη).

Πώς κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα; Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τεστ σε πειραματόζωα μέσης ηλικίας, τα οποία έβαλαν να κάνουν καθημερινά σεξ για μισή ώρα. Έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα ανακάλυψαν πως οι εγκεφαλικές τους λειτουργίες (π.χ. μνήμη) είχαν βελτιωθεί και ήταν ίδιες με εκείνες νεότερων τρωκτικών.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η τακτική συνεύρεση πυροδοτεί τη διαδικασία της νευρογένεσης. Ποιος είναι ο ρόλος της τελευταίας; Η ανάπτυξη των νευρώνων στον εγκέφαλο και η αποκατάσταση των όποιων φθορών. Με λίγα λόγια, η διατήρηση της… νεότητας του μυαλού μας, η ικανότητα να θυμόμαστε αλλά και να παίρνουμε γρήγορες και σωστές αποφάσεις.