Οι ερευνητές της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του (μορμονικού) Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα φέρνουν στη δημοσιότητα μια έρευνα που θα ξαφνιάσει πολλούς – και όσο κι αν ακούγεται παλιομοδίτικη, εκείνοι υποστηρίζουν πως η φιλοσοφία τού να μην υπάρχει σεξουαλική επαφή πριν το γάμο, μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Independent» και το cretalive, οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 2.000 παντρεμένα άτομα, για να ελέγξουν την ποιότητα της σχέσης τους σε συνάρτηση με το πότε ξεκίνησαν να κάνουν σεξ.

Όσα ζευγάρια περίμεναν μέχρι να παντρευτούν, απολάμβαναν μια κατά 22% πιο σταθερή σχέση, ενώ είχαν αυξημένα κατά 20% επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους, 12% καλύτερη επικοινωνία και 15% καλύτερη ποιότητα στη σεξουαλική επαφή.

Για όσα ζευγάρια είχαν προγαμιαίες σχέσεις, αλλά αφού πρώτα είχε περάσει κάποιο διάστημα γνωριμίας, η έρευνα έδειξε ότι υπήρχαν και πάλι οφέλη, αλλά τα μισά περίπου σε σχέση με τους υπομονετικούς.

Η αξία της σεξουαλικής αυτοσυγκράτησης ισχύει ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων, τη θρησκεία τους, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν προηγηθεί και τη χρονική διάρκεια της σχέσης πριν από το γάμο.

«Υπάρχουν περισσότερα σε μια σχέση από το σεξ, αλλά βρήκαμε ότι όσοι περιμένουν περισσότερο είναι πιο ευτυχισμένοι από τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή έχουν μάθει να μιλάνε μεταξύ τους και να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας.