Τελικά το μυστικό για καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να κρύβεται και στο φυσικό τρόπο ζωής, αποφαίνονται τώρα οι επιστήμονες. Οι κακές συνήθειες όπως έχουν δείξει δεκάδες έρευνες μπορεί να τινάξουν στον… αέρα την ερωτική ζωή και να επιφέρουν γκρίνια αλλά και κατάθλιψη στα ζευγάρια.

Και αυτό επειδή η υγιεινή διατροφή στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η φυτοφαγία, η τακτική σωματική άσκηση, η καλή ψυχολογική κατάσταση, η αποφυγή καπνίσματος, αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τη naftemporiki, ανεβάζουν στα ύψη τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sexual Medicine απέδειξε ότι τα λαχανικά που περιέχουν τα φυτό-οιστρογόνα ενισχύουν τις σεξουαλικές επιδόσεις!

Δείγμα της μελέτης αποτέλεσε μια ομάδα αρσενικών κόκκινων πιθήκων οι οποίοι τρέφονταν για περίπου ένα χρόνο με φύλλα ενός συγκεκριμένου τροπικού δέντρου, που περιείχε φυτο-οιστρογόνα. Οι πίθηκοι αυτής της ομάδας, κατέληξαν να έχουν υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικών ορμονών από τους υπόλοιπους και περνούσαν περισσότερες ώρες κάνοντας σεξ και λιγότερη ώρα σε άλλες δραστηριότητες.

Οι ειδικοί, για ερωτικές επιδόσεις που …ανεβάζουν το θερμόμετρο, συνιστούν μια υγιεινή διατροφή, η οποία εκτός των λαχανικών πρέπει να περιλαμβάνει άφθονα ψάρια και ελαιόλαδο.

Οι επιστήμονες τεκμηρίωσαν έτσι ότι συγκεκριμένα φυτικά παράγοντα, όπως η σόγια, επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών στο οργανισμό και κατ’ επέκταση την ερωτική διάθεση και δραστηριότητα.

Γι αυτό και οι ειδικοί για ερωτικές επιδόσεις που… ανεβάζουν το θερμόμετρο, συνιστούν μια υγιεινή διατροφή, η οποία εκτός των λαχανικών πρέπει να περιλαμβάνει άφθονα ψάρια και ελαιόλαδο.

Παράλληλα οι χημικές ουσίες όπως ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, L-Αργινίνη που βρίσκονται στα τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο, ο σολομός και οι ξηροί καρποί, αποδείχθηκε ότι βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και επομένως δρουν ευεργετικά στις ερωτικές επιδόσεις.

Οι ίδιες έρευνες έδειξαν πως τα πράσινα λαχανικά, το σκόρδο, η ρίζα τσινσένγκ αλλά και η σόγια, έχουν διπλό όφελος για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Από την μια ενισχύουν την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και από την άλλη βοηθούν στην καλή αιμάτωση των ανδρικών γενετικών οργάνων. Ταυτόχρονα οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε: ότι το κάπνισμα, το αλκοόλ, η υπερβολική κούραση, η αϋπνία, το έντονο στρες αλλά και η παχυσαρκία βλάπτουν τη λίμπιντο και οι συνέπειες γίνονται ορατές στην… κρεβατοκάμαρα.

Ο χρόνος όμως  αφήνει τα σημάδια του όχι μόνο στο σώμα αλλά και στις ορμόνες όπως είναι η τεστοστερόνη, αλλά και τα οιστρογόνα, που παρουσιάζουν πτωτική τάση όσο περνούν τα χρόνια.

Τι να αποφεύγουμε

Την ίδια ώρα οι ειδικοί εντόπισαν τα φαγητά τα οποία μπορούν να βλάψουν τη σεξουαλική ζωή. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Ουρολόγων Βιτσέντζο Μιρόνε στη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Στοκχόλμη ισχυρίσθηκε ότι ο εχθρός της ερωτικής ζωής των αδρών είναι το τσίλι.

«Το τσίλι όντως έχει αγγειοδιασταλτική δράση και φέρνει περισσότερο αίμα στα ανδρικά γενετικά όργανα, αλλά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον προστάτη πράγμα που οδηγεί σε πρόωρη εκσπερμάτιση».

Άλλες τροφές όμως που μπορεί να μειώνουν τη λίμπιντο είναι οι μεγάλες ποσότητες κρέατος και γενικά οι τροφές που είναι πλούσιες σε λίπη. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι εντείνουν την ανικανότητα και είναι πιθανό να οδηγήσουν σε προβλήματα του αναπαραγωγικού συστήματος.