Εκτός από την απόλαυση και την τόνωση της ψυχολογίας, τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το σεξ κάνει καλό μέχρι και στα δόντια.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του γνωστού Πανεπιστήμιου Κέμπριτς της Αγγλίας, μετά από μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που κάνουν πιο συχνά σεξ, έχουν και πολύ καλύτερη στοματική υγιεινή.

Σύμφωνα με την μελέτη, το σεξ και η όλη διαδικασία του (ειδικότερα τα προκαταρτικά τα οποία κρίνονται απαραίτητα), βοηθά στην παραγωγή σάλιου στο ανθρώπινο στόμα. Δεδομένου ότι κατά την διάρκεια μιας ερωτικής πράξης πολλές λειτουργίες γίνονται με το στόμα, η ανταλλαγή σάλιου (πάντα ανάμεσα σε υγιή άτομα), μειώνει τον κίνδυνο παθήσεων των δοντιών.

Ειδικότερα, ένα παθιασμένο φιλί, η μια οποιαδήποτε ενέργεια που γίνεται με το στόμα (πεολειχία – αιδοιολειξία) προκαλεί υψηλού επιπέδου σιελόρροια, η οποία καθαρίζει τα τρόφιμα μεταξύ των δοντιών και μειώνει την οξύτητα στο στόμα, δηλαδή την κύρια αιτία της τερηδόνας. Έτσι, εκτός από ευεργετικό για τα δόντια μας, το σεξ κάνει καλό και στην τσέπη, καθώς μειώνονται έτσι οι επισκέψεις στον οδοντίατρο.