Η ψυχοθεραπεύτρια Judi Cineas υποστηρίζει πως δύο πράγματα  μπορούν να βοηθήσουν το σεξ είναι τα φιλιά και η επικοινωνία με την παρέα σου. «Κάποια πράγματα στο σεξ αντιμετωπίζονται ως ταμπού από τους ανθρώπους. Όταν όμως συζητήσεις με τους φίλους σου και δεις ότι το κάνουν κι αυτοί τότε απενοχοποιούνται και φαίνονται πιο αποδεκτά», συμπληρώνει η ψυχοθεραπεύτρια.

Ο Δρ. Buehler συμφωνεί, καθώς δηλώνει πως καμία γυναίκα δεν του είχε μιλήσει στο ιατρείο του για το πρωκτικό σεξ, παλιότερα. Πλέον ακούει πολλές γυναίκες να επικοινωνούν ελεύθερα γι αυτό και μάλιστα του λένε πως το δοκίμασαν λόγω του ότι μια φίλη τους, τους ενημέρωσε πως ήταν εξαιρετική εμπειρία.

Βέβαια και στην συγκεκριμένη περίπτωση ελλοχεύουν κάποιοι κίνδυνοι καθώς αν δοκιμάσεις κάτι που σου πρότεινε μια φίλη δεν είναι απαραίτητο να περάσεις τόσο καλά όσο αυτή, καθώς ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του προτιμήσεις, οι οποίες ταιριάζουν στον δικό του χαρακτήρα. Συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις κάτι καινούριο με τον σύντροφό σου είναι να το συζητήσεις και να του το ζητήσεις χωρίς να αναφέρεις στην κουβέντα ότι κάποια φίλη σου το δοκίμασε.

Ο Δρ. Buehler προτείνει, την επόμενη φορά που θα συζητάς με μια φίλη σου να μην ρωτήσεις για το πόσες φορές κάνει σεξ. Θα ήταν καλύτερο να την ρωτήσεις για το πώς περνά την μέρα της με τον σύντροφό της και γενικά για το πώς διαχειρίζονται τον χρόνο οι δυο τους. Έτσι είναι πιο πιθανό να καθοδηγήσετε η μία την άλλη για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή.