Στο θέμα της σεξουαλικής διέγερσης το μυαλό και το σώμα μιας γυναίκας είναι λιγότερο συγχρονισμένα σε σύγκριση με έναν άνδρα σύμφωνα με μια ανασκόπηση σχετικών ερευνών.

Οι άνδρες που ανέφεραν ότι ένιωθαν ερεθισμένοι είχαν πράγματι στύση, ενώ ο συγχρονισμός μεταξύ νου και σώματος δεν ήταν τόσο συνεπής στις γυναίκες, όπως διαπιστώθηκε.

«Θέλαμε να ανακαλύψουμε πόσο στενά συνδεδεμένα είναι η υποκειμενική εμπειρία της σεξουαλικής διέγερσης των ανθρώπων με τη φυσιολογική αντίδραση των γεννητικών τους οργάνων – και αν αυτό διαφέρει μεταξύ ανδρών και γυναικών», δήλωσε η ερευνήτρια Meredith Chivers, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Queen στον Καναδά.

Η Meredith Chivers και οι συνεργάτες της επανεξέτασαν πάνω από 130 σχετικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ των ετών 1969 και 2007. Συνολικά στις έρευνες αυτές συμμετείχαν περισσότερες από 2.500 γυναίκες και περισσότεροι από 1.900 άνδρες.

Οι υποκειμενικές αξιολογήσεις διέγερσης των ανδρών ήταν σε συμφωνία με το επίπεδο της σεξουαλικής διέγερσης του σώματός τους περίπου στο 66 % των περιπτώσεων, ενώ στις γυναίκες διαπιστώθηκε συμφωνία μόνο στο 26 % των περιπτώσεων.