Οι ερευνητές δηλώνουν ότι τα κορίτσια που έχουν μεγαλύτερη αδελφή είναι πιο συγκρατημένα, καθώς μαθαίνουν από τα λάθη των μεγαλύτερων.

Οι μεγαλύτερες αδελφές φαίνεται πως είναι πιο απελευθερωμένες στο σεξ και οι μικρές επωφελούνται από την ευκαιρία να μάθουν, δηλώνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι.

Τα μικρά κορίτσια αποφεύγουν τις λάθος επιλογές, καθώς μπορούν να στηριχθούν σε ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας με μεγαλύτερη εμπειρία.  

Τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι τα αδέλφια –ειδικότερα τα κορίτσια– πρέπει να συμμετέχουν σε κοινωνικά προγράμματα για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, όπως το σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Η επικεφαλής της μελέτης Sarah Killoren δήλωσε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μεγαλύτερες αδελφές επιτελούν ένα σημαντικότατο ρόλο, καθώς τα κορίτσια στην εφηβεία διαμορφώνουν τις ιδέες τους σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις και τη σεξουαλικότητα. Οι αδελφές είναι τα κατάλληλα άτομα να συζητήσουν για αυτά τα θέματα.»

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Family Relations, το οποίο εκδίδει το Εθνικό Συμβούλιο Οικογενειακών Σχέσεων.