Το ότι γίνατε γονείς μπορεί να επηρεάσει για κάποιο διάστημα τις μεταξύ σας σχέσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σεξουαλικό κομμάτι, όμως επ’ ουδενί αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να καταστεί ως μόνιμη μέσα στη σχέση σας.

Το να διατηρείται μία φυσιολογική σεξουαλική ζωή ανάμεσα στο ζευγάρι είναι κάτι πολύ σημαντικό τόσο για τη μεταξύ του σχέση, όσο και για τη σχέση του καθενός γονέα με το ίδιο το παιδί!

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το σεξ σας αναζωογονεί, απελευθερώνοντας από τον οργανισμό σας ενδορφίνες, που σας χαλαρώνουν και σας απαλλάσσουν από το στρες. Η συχνή σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας και πατέρα του παιδιού σας, σάς κάνει να είστε κάτι παραπάνω από συγκάτοικοι και απλοί κηδεμόνες!

Το σεξ είναι η «κόλλα» που κρατάει τα ζευγάρια ενωμένα, λένε οι ειδικοί. Όταν οι γονείς σταματούν το σεξ, στις περισσότερες των περιπτώσεων, σύμφωνα με το mother.gr, χάνεται και η μεταξύ τους επαφή. Ο ερωτισμός σε ένα ζευγάρι είναι απαραίτητος, καθώς μέσω αυτού αντιμετωπίζονται και πιο εύκολα οι καθημερινές προστριβές συγκρούσεις.

Είναι αποδεδειγμένο, ότι οι ευτυχισμένοι γονείς μεγαλώνουν και ευτυχισμένα παιδιά. Τα ζευγάρια που έχουν μία υγιή μεταξύ τους σχέση συναισθηματικά, επιζητούν και το σεξ ανάμεσά τους.  Διαφορετικά μιλάμε για έναν προβληματικό γάμο, με δύο ανθρώπους που θα ασφυκτιούν στη συμβίωσή τους και αυτό θα βγαίνει στη συμπεριφορά στα παιδιά τους!

Να μην παραλείψουμε δε να τονίσουμε ότι η φυσιολογική σεξουαλική ζωή συμβάλει στη διατήρηση της υψηλής αυτοεκτίμησης ενός ατόμου, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για την εν γένει συμπεριφορά του. Όταν τα ζευγάρια σταματάνε να κάνουν σεξ είναι πολύ πιο εύκολο να αρχίσουν να τσακώνονται και να βρίσκονται συνέχεια επί ποδός για καβγά!