Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον ιστότοπο Lovehoney αποδεικνύει ότι ένα ζευγάρι κάνει σεξ βάσει διαθέσιμου χρόνου των δύο συντρόφων και όχι βάσει της ερωτικής τους επιθυμίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η DailyMail, το 1/3 των ερωτηθέντων αποκρίθηκε ότι κάνει σεξ μόνο όταν του περισσεύει χρόνος από την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, ακόμη κι αν δεν υπάρχει η προαπαιτούμενη διάθεση.

Γύρω στο 23% απάντησε ότι ο κύριος παράγων που καθόριζε τη χρονική στιγμή που θα έκανε σεξ ήταν η διαθεσιμότητα του συντρόφου του, ενώ παρατηρήθηκε ότι ένα ζευγάρι έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει σεξ το βράδυ παρά το απόγευμα, μιας και οι βραδινές ώρες είναι οι αγαπημένες όλων. Το 65% των ζευγαριών παραδέχτηκε ότι κάνει σεξ μεταξύ 11 και 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 20% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι προτιμά να κάνει σεξ το πρωί, το 10% τάχθηκε υπέρ της βραδινής επαφής, ενώ μόλις το 5% προτιμά τις απογευματινές ώρες.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το συνεχές στρες ωθεί τους ανθρώπους να δώσουν προτεραιότητα σε άλλα ζητήματα, καθώς μόνο το 28% των ερωτηθέντων κάνει σεξ λόγω πραγματικής ερωτικής επιθυμίας. Οι σεξολόγοι προτείνουν τα Σαββατοκύριακα ως την καλύτερη επιλογή για να κάνει κανείς σεξ, ιδιαίτερα δε κατά τις απογευματινές ώρες.