Η συχνότητα του σεξ απασχολεί τα περισσότερα ζευγάρια, τα οποία αναρωτιούνται σχετικά συνεχώς, αλλά κανένα από αυτά δεν ξέρει τη σωστή απάντηση.

Τώρα, ένας κορυφαίος ουρολόγος, που ασχολείται με τη σεξουαλική υγεία, ισχυρίζεται πως, ένα μέσο ζευγάρι κάνει σεξ δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Όμως, η αλήθεια είναι πως, οι περισσότεροι άντρες δεν μπορούν να αντέξουν σε αυτούς τους ρυθμούς ικανοποιώντας έτσι τις συντρόφους τους, αναφέρει ο Δρ Harry Fisch.

Ο γιατρός από το νοσοκομείο Presbyterian της Νέας Υόρκης, λέει ότι, το 45% των αντρικών οργασμών έρχεται μέσα στα πρώτα δύο λεπτά από την έναρξη της διείσδυσης, χρόνος πολύ μικρός για να φτάσει σε ολοκλήρωση μια μέση γυναίκα, η οποία σε γενικές γραμμές χρειάζεται από πέντε έως επτά λεπτά ώστε να φτάσει σε οργασμό! 

Σύμφωνα με το mother.gr, o ουρολόγος σημειώνει επίσης πως, ο μέσος άνδρας έχει 11 στύσεις την ημέρα, ενώ ορισμένοι –κυρίως οι νεότεροι- θεωρούν φυσιολογικό να έχουν σεξ πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά φαίνεται πως, ένα συνηθισμένο ζευγάρι, έχει σεξουαλική επαφή κάθε μια έως τρεις ημέρες όταν βρίσκεται στην ηλικία των 20, ενώ ο αριθμός αυτός μειώνεται έως τις δύο φορές την εβδομάδα για τα ζευγάρια ηλικίας 30 έως 50 ετών. Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς ότι η συχνότητα μειώνεται και πάλι από την ηλικία των 50 και άνω, σε λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα.

Ο Δρ Fisch σημειώνει πως, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και ότι ο καθένας πρέπει να κάνει εκείνο που τον ευχαριστεί και αισθάνεται πως του ταιριάζει. Από την άλλη, ο γιατρός επισημαίνει πως, δεν είναι διόλου λογικό για έναν άνθρωπο να μη θέλει να έχει καθόλου σεξουαλικές σχέσεις.

«Αυτό που είναι στην πραγματικότητα σημαντικό, δεν είναι το πόσο σεξ κάνει κανείς, αλλά εάν αυτό που κάνει τον ευχαριστεί. Η ποιότητα κερδίζει πάντα την ποσότητα σε αυτό το ζήτημα. Όλα έχουν να κάνουν με την προσωπική ικανοποίηση.»