Το sex, σε μια δεκαετία, δε θα έχει πλέον αναπαραγωγικούς σκοπούς, αφού τα ζευγάρια στρέφονται όλο και περισσότερο στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε βάθος μιας δεκαετίας, θα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα ανδρόγυνα, λίγο μετά την ηλικία των 30, που θα στρέφονται σε τεχνητές μεθόδους σύλληψης, καθώς η φυσιολογική διαδικασία της ερωτικής συνεύρεσης του ζευγαριού τείνει να γίνει αναποτελεσματική και αντιπαραγωγική.

Άλλωστε, σε αυτό συναινούν και κοινωνικοί λόγοι, που αναγκάζουν τους 30αρηδες –γυναίκες και άντρες- να προσηλώνονται στην καριέρα τους και έτσι να καθυστερούν να κάνουν παιδιά, με συνέπεια, όταν, τελικά, το αποφασίσουν, να είναι δύσκολο να συλλάβουν φυσιολογικά.

Αν οι ειδικοί επαληθευθούν, αυτό σημαίνει ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση θα βελτιωθεί περαιτέρω. Μάλιστα, οι επιστήμονες εγείρουν ακόμα και ηθικά ερωτήματα γύρω από το αν ο τεχνητός τρόπος γονιμοποίησης θα οδηγήσει και στον «ευγονισμό», στο φαινόμενο – δηλαδή- όπου οι μέλλοντες γονείς θα επιλέγουν τα ιδανικά χαρακτηριστικά για το έμβρυο, που θα κυοφορήσει η μητέρα, ώστε, κατ’επέκταση, να μεγαλώσουν ένα παιδί με τα χαρακτηριστικά, που εκείνοι θεωρούν… ακαταμάχητα.

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον το σεξ θα αποτελεί περισσότερο μια… ασχολία για τον ελεύθερο χρόνο, αποκλειστικά για να δίνει ευχαρίστηση, και θα απέχει πλέον τόσο πολύ απο τη χριστιανική εξήγηση οτι ο ρόλος του σεξ ειναι η τεκνοποίηση.