Το love bombing αποτελεί ένα ακόμα red flag για να τελειώσετε μια σχέση.

Τι είναι το love bombing;

To love bombing αποτελεί ουσιαστικά μια τακτική χειραγώγησης που χρησιμοποιείται συχνά από άτομα με ναρκισσιστική και κακοποιητική συμπεριφορά.  Σύμφωνα με την Lori Nixon Bethea, ιδιοκτήτρια της συμβουλευτικής εταιρείας Intentional Hearts Counseling Services, «Οι love bοmbers επιδιώκουν να αποκτήσουν γρήγορα τη στοργή και την προσοχή κάποιου που προσεγγίζουν ρομαντικά, παρουσιάζοντας μια εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού τους». Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν τον εγωισμό τους και αποκτούν δύναμη πάνω στα άτομα που χειραγωγούν.

Γιατί αποτελεί red flag;

To love bombing μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ψυχική σας υγεία καθώς αποτελεί ένα είδος συναισθηματικής κακοποίησης.
Αν και το να δείχνεις υπερβολική προσοχή στο άτομο που σε ενδιαφέρει φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό, ιδιαίτερα όταν αφορά τα αρχικά στάδια μιας σχέσης, μπορεί να δημιουργήσει έναν κύκλο κατάχρησης και εξάρτησης προς τον ερωτικό “βομβαρδιστή”. Το στοχευόμενο άτομο γαντζώνεται στον σύντροφό του ο οποίος σταδιακά αποκτά τον έλεγχο του μυαλού και της καρδιάς του συντρόφου του, τονώνοντας τον εγωισμό του.
Το love bombing δεν δημιουργεί υγιή δυναμική μεταξύ των συντρόφων και συνήθως  η προσοχή που αφιερώνεται από το σύντροφό σας αποτελεί μέρος τακτικής, είναι συχνά ψευδής και διογκώνεται τόσο σε συνειδητά όσο και σε ασυνείδητα επίπεδα.

Ποιές είναι χαρακτηριστικότερες ενδείξεις του love bombing;

Το να βγαίνεις ραντεβού με έναν άνθρωπο που κάνει love bοmbing σίγουρα δεν είναι το ίδιο σε κάθε περίσταση, ωστόσο υπάρχουν μερικά ενδεικτικά σημάδια ενός συντρόφου με αυτήν την συμπεριφορά συμπεριφορά όπως  είναι τα υπερβολικά δώρα, η έμμονη κολακεία, τα συνεχή μηνύματα και οι πάντα άμεσες απάντησεις αλλά και η απομόνωση από φίλους και συγγενείς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!