Το να ερωτεύεσαι και να αγαπάς μοιάζει με την επιστροφή στο σπίτι. Νιώθεις προστατευμένη στην αγκαλιά του συντρόφου σου και αφήνεις πίσω όλες τις ανησυχίες σου. Κι ο σύντροφος αυτός δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά αυτός που του εμπιστεύεσαι την καρδιά σου για να την κάνει να λειτουργεί σωστά, γρήγορα και δυνατά.

Πώς όμως θα καταλάβεις αν είναι αυτός που είναι απέναντί σου;

Σύμφωνα με τους ειδικούς στις σχέσεις, αυτά είναι τα 4 σημάδια που επιβεβαιώνουν πως βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

Σε παρηγορεί όταν είσαι στεναχωρημένη

«Ένα από τα πιο σημαντικά σημάδια που δείχνουν πως είσαι με τον σωστό άνθρωπο είναι το πώς σου συμπεριφέρεται όταν είσαι λυπημένη, κλαις, έχεις μια κακή μέρα ή είσαι απλά συναισθηματική. Είναι συμπονετικός; Είναι περιποιητικός; Σταματά ό,τι κάνει για να σου δώσει την προσοχή του; Ξέρει πότε να σε αγκαλιάσει;

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου. Αν είναι επικριτικός επειδή είσαι στεναχωρημένη ή σε βρίσκει υπερβολική, ίσως, πρέπει να δώσεις λίγη περισσότερη σημασία στο γιατί συμβαίνει αυτό. Μήπως είναι σημάδι ναρκισσισμού;»

— Catenya McHenry, δημοσιογράφος και συγγραφέας του Married to a Narcissist

Δε σε κρατάει πίσω

«Ένας άνθρωπος που είναι αυθεντικά ενθουσιασμένος με την επιτυχία σου και τους στόχους που έχεις στη ζωή σου, είναι κάποιος που δε θα νιώσει ποτέ την ανάγκη να σε κρατήσει πίσω. Οι περισσότερες τοξικές σχέσεις περιλαμβάνουν ένα είδος σαμποτάζ ανάμεσα στους συντρόφους. Το να βγαίνεις με κάποιον που είναι χαρούμενος με τη ζωή του σημαίνει πως μπορεί να είναι χαρούμενος και για σένα».

— Shannon Thomas, ψυχολόγος και συγγραφέας Healing From Hidden Abuse

Δε θέλει να σε αλλάξει

«Αν ο σύντροφός σου θέλει να σε αλλάξει με οποιοδήποτε τρόπο, τρέχα. Αυτό είναι σημάδι πως θέλει να σε ελέγχει και δε θα σου συμπεριφερθεί ποτέ όπως σου αξίζει».

— Tracy Malone, ιδρύτρια του Narcissist Abuse Support

Ταιριάζει μέσα στη ζωή σου

«Ρώτα τον εαυτό σου: Τα βγάζει πέρα με τους υπόλοιπους ανθρώπους της ζωής μου; Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και πράγματα που απολαμβάνουμε να κάνουμε μαζί; Αν η απάντηση είναι ναι, μάλλον, βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο». — Holly Daniels, Ph.D.