Συχνά ή σπανιότερα, οι άνθρωποι δοκιμάζουν την αντοχή της σχέσης τους, τα όρια της, τραβούν τα «άκρα» της να δουν αν οι αρμοί της αγάπης είναι γεροί ή αν έφτασε η στιγμή του τέλους.

Συμβαίνει ενίοτε να μην καταλαβαίνουν καν ότι επιταχύνουν τον κύκλο της, πως κάποιες συμπεριφορές τους δηλητηριάζουν τη σχέση και φέρνουν αναπόδραστα τον χωρισμό.

Έτσι, αν κάτι από τα παρακάτω σας φαίνεται γνώριμο και θέλετε να το αλλάξετε, μη χάνετε την ευκαιρία!

1. Επισημαίνετε διαρκώς τα «αρνητικά» στοιχεία του συντρόφου σας

Για την ακρίβεια, προσπαθείτε να τον προβάλλετε ως «τέρας», εκφράζοντας (σιωπηρά ή στη χειρότερη ενώπιον του ίδιου ή και φίλων) την επιθυμία να ήταν αλλιώς, πιο γυμνασμένος ίσως, πιο εξωστρεφής, πιο σέξυ, πιο ευφυής, πιο στοργικός πιο, πιο, πιο… Αντί λοιπόν, να αποφασίσετε αν προχωρήσατε σε μια σχέση με τον λάθος άνθρωπο ή να τον αποδεχθείτε με τα χαρακτηριστικά του και να προσπαθήσετε για το καλύτερο, προσπαθείτε να κατασκευάσετε το ιδανικό καταστρέφοντας το υπάρχον.

2. «Ποινικοποιείτε» τις φαντασιώσεις

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις δεν είναι αμαρτία ούτε και ποινικό αδίκημα, ακόμα και αν σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται το άλλο μισό της σχέσης. Επιπλέον, ακόμα και αν στο μυαλό μας οι φαντασιώσεις του άλλου μοιάζουν διεστραμμένες, δεν σημαίνει πως κάνει κάτι λάθος.

3. Απαιτείτε τον ίδιο τρόπο σκέψης

Υπάρχει μια λανθασμένη πεποίθηση ότι το μέλλον μιας σχέσης κρίνεται από τη σύμπνοια ή και ταύτιση ακόμα απόψεων, φιλοδοξιών, πίστης και πολιτικών θέσεων. Αυτό που που πρέπει να αναζητά κανείς σε μια σχέση, είναι να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο και όχι την ομοιότητα και επικυριαρχία.

4. Ζηλεύετε τους φίλους ή τις φίλες

Είναι σύνηθες οι σύντροφοι να θεωρούν πως είναι και οι καλύτεροι φίλοι και, πράγματι, φαντάζει υπέροχο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να απογορεύονται οι φιλίες έξω από τη σχέση ή να αντιμετωπίζονται με καχυποψία οι παρέες του/της συντρόφου, αφού τα πρόσωπα αυτά επιτελούν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου. Δεν γίνεται να έχουμε την αποκλειστικότητα παντού.