1. Βελτιώνει τη σχέση με το σώμα σου

Έρευνες δείχνουν ότι η κακή εικόνα του σώματος έχει αρνητική επίδραση στη γυναικεία σεξουαλικότητα. Μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λίμπιντο, τα επίπεδα διέγερσης και τη συνολική σεξουαλική ικανοποίηση. Το pilates μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας του σώματός σου και στη σύνδεση με το σώμα σου.

Επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τη σύνδεση του μυαλού και του σώματος και αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αισθάνεσαι με κάθε σημείο του κορμιού σου. Δημιουργεί περισσότερη επίγνωση του εαυτού σου, και με την επίγνωση μπορεί να έρθει περισσότερη σεξουαλική απόλαυση.

2. Ενισχύει την κινητικότητα

Το σεξ μπορεί να είναι μια αρκετά έντονη σωματική δραστηριότητα και ορισμένες στάσεις και μέρη όπου επιλέγεις να κάνεις σεξ μπορεί να απαιτούν περισσότερη ευελιξία, κινητικότητα και δύναμη. Το pilates μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων του σώματός σου και αυτό με τη σειρά του να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου για δοκιμές στη στάση και τα μέρη.

Μια σειρά από σεξουαλικές στάσεις μπορεί να είναι πιο προσιτές και άνετες χάρη στην ικανότητα του pilates να αυξάνει δραματικά την ευελιξία και την κινητικότητα/Όσες περισσότερες στάσεις σεξ μπορείς να δοκιμάσεις και να κρατήσεις για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να βρεις αυτή που θα σου προσφέρει την μέγιστη ικανοποίηση.

3. Αυξάνει τη ροή του αίματος

Η τακτική σωματική δραστηριότητα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική απόδοση. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η αυξημένη ροή αίματος είναι σημαντική για το σεξ, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη διέγερση και περισσότερη σεξουαλική επιθυμία. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Andrology ερεύνησε γυναίκες που υπέφεραν από κάποια μορφή γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας και κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι γυναίκες έπρεπε να παρακολουθούν δύο μαθήματα pilates την εβδομάδα για 12 εβδομάδες και να αποφεύγουν οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης.

Μετά από 12 εβδομάδες, οι γυναίκες ανέφεραν δραστικά βελτιωμένη σεξουαλική ζωή. Τα επίπεδα επιθυμίας τους βελτιώθηκαν κατά 136% και ανέφεραν ότι είχαν περισσότερους οργασμούς και λιγότερο πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, κάτι που μπορεί να αποδοθεί στην αυξημένη ροή αίματος.

4. Δυναμώνει τους πυελικούς μυς

Για τις γυναίκες, οι δυνατοί πυελικοί μύες μπορούν να βελτιώσουν το σεξ και να αυξήσουν την ένταση των οργασμών. Η υγεία της πυέλου είναι σημαντική όχι μόνο για ισχυρότερους οργασμούς, αλλά και για μείωση του πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ. Μία στις 13 γυναίκες αναφέρει ότι αισθάνεται πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ και το pilates μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, αφού η ενδυνάμωση του πυρήνα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πυελικού πόνου.

5. Αυξάνει την αντοχή

Η γενική υγεία και η αντοχή σου μπορούν να βελτιωθούν με την τακτική εξάσκηση του pilates. Η σεξουαλική αντοχή είναι ζωτικής σημασίας γιατί σου επιτρέπει να μην κουράζεσαι πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι μεγάλες σε διάρκεια σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αυξημένης αντοχής σου και το pilates όχι μόνο ενισχύουν την διάθεση για σεξ αλλά και το κάνουν να διαρκεί περισσότερο. Και ποιος δεν το θέλει αυτό;