Οι επιστήμονες της ψυχολογίας από το Evolutionary Psychology πραγματοποίησαν μια έρευνα που διεξήχθη σε 1.000 εθελοντές στη Νορβηγία και τις ΗΠΑ, με τους συμμετέχοντες να βαθμολογούν 40 διαφορετικά είδη φλερτ σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους για τη σύναψη ερωτικής σχέσης με σύντροφο, είτε πολύ σύντομης ή μακροπρόθεσμης.

Μέσα στους παράγοντες που έλεγξαν οι ερευνητές υπήρχε η ηλικία, η ερωτική διαθεσιμότητα του κάθε ατόμου, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, ο βαθμός κοινωνικότητας του κάθε συμμετέχοντα.

«Οι ατομικές διαφορές στην ηλικία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την εξωστρέφεια, την προσωπική ομορφιά και τις προτιμήσεις για βραχυπρόθεσμες σεξουαλικές σχέσεις είχαν ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στο πόσο αποτελεσματικές θεωρούσαν οι ερωτηθέντες τις διάφορες τακτικές του φλερτ», ξεκαθάρισε ο Mons Bendixen, καθηγητής ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας και συν-συγγραφέας της μελέτης.

Ποιος είναι τελικά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για φλερτ;

«Το γέλιο ή το γέλιο με τα αστεία του άλλου είναι μια αποτελεσματική τακτική φλερτ και για τα δύο φύλα», δήλωσε στο EurekAlert ο Leif Edward Ottesen Kennair, καθηγητής ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Βέβαια, σύμφωνα με το δείγμα της έρευνας αυτή η τεχνική θεωρείται πιο αποτελεσματική για τους άντρες που αναζητούν μακροχρόνια σχέση, όμως και τα δύο φύλα επωφελούνται από αυτό.

«Το χαμόγελο και η οπτική επαφή είναι σημαντικό. Στη συνέχεια, μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στο φλερτ από αυτή τη βάση», απάντησε ο δρ. Kennair.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!