Όταν βρίσκουμε έναν άνθρωπο που μας αρέσει συνηθίζουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε τη σχέση μας μαζί του να πετύχει. Πολλές φορές κάνουμε υποχωρήσεις και έχουμε την ίδια απαίτηση και από εκείνον να κάνει το ίδιο προκειμένου να είμαστε μαζί.

Αγνοούμε στην ουσία τα προβλήματα που παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια μας και αντί να κάτσουμε να εξετάσουμε ποια είναι η πηγή του προβλήματος, προσαρμόζουμε τους εαυτούς μας και τις συνήθειες μας, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε ξανά αυτό το πρόβλημα μέσα στη σχέση μας μαζί με έναν άλλον άνθρωπο.

Όταν εμφανίζεται οποιοδήποτε πρόβλημα μεταξύ εσένα και ενός άλλου ανθρώπου, ποτέ δεν είναι η λύση να αλλάξει ο ένας ή ο άλλος συμπεριφορά προκειμένου να μην ενοχλείται ο σύντροφος του σε μια σχέση. Η σωστή λύση του εκάστοτε προβλήματος είναι να δεις και να καταλάβεις γιατί σε ενοχλεί αυτή η συμπεριφορά και να ψάξεις να δεις μέσα στον εαυτό σου έναν τρόπο να το ξεπεράσεις.

Δεν είναι γραφτό όλες οι σχέσεις να πετύχουν! Ο μοναδικός σκοπός από κάποιες σχέσεις είναι να σε κάνουν να έρθεις αντιμέτωπος με ό,τι σε ενοχλεί, για να καταλάβεις τα άλυτα θέματα που ο ίδιος έχεις στην πραγματικότητα μέσα σου. Τα άτομα που προσελκύουμε στη ζωή μας είναι ένας καθρέπτης του εαυτού μας. Είναι η ζωντανή μορφή όλων των υποσυνείδητων πεποιθήσεων που χρόνια μας στοιχειώνουν. Βρίσκονται ακριβώς μπροστά μας για να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη τους και να μας κάνουν να τις αντιμετωπίσουμε.

Το ότι κάτι σε ενοχλεί σε έναν άνθρωπο, ότι μπορεί να σε κάνει να ζηλεύεις, ότι μπορεί να σε κακομεταχειρίζεται είναι δείγματα της δικής σου ανασφάλειας, της δικής σου έλλειψης αυτοεκτίμησης, γιατί εσύ προσέλκυσες τον άνθρωπο που είσαι υποσυνείδητα, τον άνθρωπο που πιστεύεις ότι αξίζεις.

Σύμφωνα με το νόμο της έλξης προσελκύεις στη ζωή σου όχι αυτό που θες, αλλά αυτό που είσαι. Έτσι, στα πρώτα συνήθως χρόνια της ζωής μας ,συνηθίζεται να προσελκύουμε κοντά μας ανθρώπους που έχουμε μαζί τους μια καρμική σχέση.

Αν λοιπόν πιάνεις τον εαυτό σου να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη στις σχέσεις σου αυτό σημαίνει πως ακόμα δεν έχεις πάρει το «μάθημα» που έπρεπε. Αν δεν αλλάξεις πρώτα εσύ και τον τρόπο που αντιμετωπίζεις κάθε σχέση, τότε κάθε σχέση σου θα είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!