Οι ανασφάλειες δεν «σκοτώνουν» μόνο εσένα αλλά και τη σχέση σου. Οι σχέσεις πρέπει να είναι αληθινές, κι αυτό θα γίνει μόνο όταν εσύ είσαι ειλικρινής με τα όσα είσαι και με τα όσα νιώθεις! Μην νιώθεις άβολα να μιλάς για τις σκέψεις σου και για τα όσα φοβάσαι. Ίσως οι απαντήσεις που θα πάρεις να είναι αναπάντεχα καθησυχαστικές και να σου πάρουν κάθε κακιά σκέψη.

Πώς θα καταλήξεις εκεί όμως; Ας αρχίσουμε από το κεφάλαιο κομπλιμέντα. Δεν είναι πάντα εύκολο να αποδεχθείς ότι κάποιος πιστεύει σε εσένα πολύ περισσότερο απ΄ ότι εσύ στον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι ζωτικής σημασίας όμως να αρχίσεις να τα δέχεσαι. Όταν κάποιος σου πει για το χαμόγελό σου ή για τα μάτια σου ή για την ενέργεια σου ή ότι άλλο, πες ευχαριστώ και μη σκύβεις το κεφάλι.

Κανείς δε θέλει να βγει με μια κοπέλα ή με ένα αγόρι που δεν πιστεύει στον εαυτό του. Που όχι απλά δεν είναι δυναμικός, αλλά δεν ξέρει κάνει πως φαίνεται στα μάτια τον άλλων.

Οι ανασφάλειες που αφήνεις να σε επηρεάσουν σε κάνουν να μοιάζεις υστερικός, γκρινιάρης, ζηλιάρης. Μήπως αυτό διώχνει και τους ανθρώπους από το πλάι σου;

Σκέψου πως όσο εσύ δεν ξέρεις τι αξίζεις και τι μετράς, τόσο πιο πολύ θα πιέζεις τον άλλο να στο αποδεικνύει. Δεν θα μπορείς να διανοηθείς πως θα βγείτε χώρια, έχεις πειστεί πως γυρίζοντας από εκείνο το βράδυ δε θα είναι πλέον δικός σου. Θα αρχίσει η γκρίνια και ζήλια και πάλι στο μηδέν. Από ένα σημείο και μετά θα είσαι τόσο δύσπιστος, που δε θα ξεκινάς καν κάτι καινούριο. Δεν μπορεί κανείς να σε πλησιάσει πραγματικά, γιατί οι φόβοι και οι ανασφάλειες σου δε θα του αφήνουν χώρο.

Αν εσύ δε πιστέψεις σε εσένα, στην ομορφιά σου, στην εξυπνάδα σου, στην προσωπικότητα και σε όλα έχεις πετύχει, τότε κανείς δε θα μπορέσεις πραγματικά να τα δει.

Μείνε λίγο μόνος και μάθε εσένα και τις δυνατότητες σου. Πίστεψε σε όλα αυτά που είσαι και ξαναβγές να «ψάξεις» με άλλα μυαλά.