Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, η ρουτίνα, το άγχος αλλά και οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική μας διάθεση, μειώνοντας την επιθυμία μας για σεξ.

Οι ανθυγιεινές επιλογές μπορούν να συμβάλλον στη χαμηλή λίμπιντο, η οποία με τη σειρά της μπορεί να φέρει προβλήματα στη σχέση σας με το άλλο σας μισό.

Τι να κάνετε για να απογειώσετε τη σεξουαλική σας ζωή:

Περιορίστε το junk food:

Οι εκλεπτυσμένοι υδατάνθρακες, τα σάκχαρα και το λάδι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας και μειώνουν τη ροή του αίματος σε συγκεκριμένα όργανα. Αντ’ αυτού, επιλέξτε φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μαγνήσιο και άλλες φυτικές πηγές πρωτεϊνών.

Μειώστε το αλκοόλ:

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αίματος στα ζωτικά σας όργανα. Έχει επίσης φυσιολογικό, γνωστικό και συμπεριφορικό αντίκτυπο που μπορεί να προκαλέσει οργασμική δυσλειτουργία.

Να προσπαθήσετε να μην αγχώνεστε:

Το άγχος απελευθερώνει κορτιζόλη, η οποία θεωρείται η κατεξοχήν ορμόνη του στρες. Ενώ το σώμα την απαιτεί σε μικρές ποσότητες, όταν ξεπερνά το όριο μπορεί να σκοτώσει τη λίμπιντο. Ως εκ τούτου, λάβετε μέρος σε δραστηριότητες για να μειώσετε το άγχος σας. Κάντε διαλογισμό, γιόγκα ή τακτικούς περιπάτους.

Να ξεπεράστε τα προβλήματα βάρους:

Ένας μη φυσιολογικός δείκτης μάζας σώματος μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία σας και να σας οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις όπως είναι ο διαβήτης και η υπέρταση. Τα προβλήματα με το βάρος μπορούν επίσης να λειτουργήσουν αρνητικά στην εικόνα του σώματός σας, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει και την αυτοπεποίθησή σας. Φάτε υγιεινά και διατηρήστε τον ιδανικό δείκτη για να παραμείνετε υγιείς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστεμας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!