Ψάχνετε τρόπο για να βελτιώσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας; 

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο σχέσεων, Esther Perel, όταν ανάμεσα σε ένα ζευγάρι υπάρχει υπερβολική οικειότητα, δεν είναι η έλλειψη εγγύτητας αλλά η υπερβολική εγγύτητα που εμποδίζει τη μεταξύ τους επιθυμία.

Μπορεί να σας ακούγεται αντισυμβατικό, όμως ένα διάλειμμα από τον σύντροφό σας μπορεί να ενισχύσει τη σχέση σας. Φυσικά, δεν εννοούμε να σταματήσετε να έχετε κοινές δραστηριότητες, να μένετε μαζί ή να μην απαντάτε στις κλήσεις του, αλλά να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Άλλωστε, όλοι χρειαζόμαστε τον δικό μας χώρο και ποιοτικό χρόνο εκτός σχέσης. Οι σύμβουλοι γάμου μάς υπενθυμίζουν ότι αξίζουμε χρόνο μόνο με τον εαυτό μας.

Όταν περνάτε χρόνο ξεχωριστά από τον σύντροφό σας, έχετε τη δυνατότητα να εστιάσετε στον εαυτό σας, τις ανάγκες σας και τα θέλω σας.

Παράλληλα, διατηρείτε την ανεξαρτησία σας εντός των ορίων μιας σχέσης. Και βασική προϋπόθεση για μια καλή σχέση είναι και οι δύο σύντροφοι να εξελίσσονται τόσο μαζί όσο και ατομικά. Όσο τα άτομα νιώθουν ότι εξελίσσονται, η ίδια η σχέση ωφελείται. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το «κλειδί» για μια μακροχρόνια και επιτυχημένη σχέση.

Είτε αυτό σημαίνει να περάσετε χρόνο μόνοι σας για να διαβάσετε ή να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο, δοκιμάστε το. 

Ο σύντροφός σας θα έχει επίσης την ευκαιρία να ασχοληθεί με ό,τι τον ευχαριστεί. Επιπλέον, θα έχετε νέα θέματα συζήτησης με τον σύντροφό σας και θα φέρετε μια νέα δυναμική στη σχέση σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!