Είναι πολλοί οι παράγοντες που συµβάλλουν στην αίσθηση που σου δίνει ένας οργασµός. Ένας παράγοντας είναι το είδος της σωµατικής διέγερσης σε σχέση µε το σηµείο του σώµατος.

Κολπικός οργασμός

Στον «κολπικό οργασµό», για παράδειγµα, οι γυναίκες πιστεύουν ότι µπορούν να έχουν οργασµό µέσω της κολπικής διείσδυσης χωρίς κανέναν ερεθισµό της κλειτορίδας. Όµως, ο κόλπος έχει λιγότερες νευρικές απολήξεις και δε δίνει τόση ευχαρίστηση όση ο κλειτοριδικός. Ωστόσο, αντί να σκέφτεσαι τον κόλπο και την κλειτορίδα σαν δύο διαφορετικά όργανα, σκέψου τα σαν ένα δίκτυο από νεύρα και µυς. Ο πλήρης διαχωρισµός ανάµεσα στον κόλπο και στην κλειτορίδα είναι κυρίως τεχνητός και συνήθως βασίζεται σε µια παρανόηση του τι, πού και πόσο µεγάλη είναι η κλειτορίδα.

Κλειτοριδικός οργασμός

Το οργανικό σύστηµά της στην πραγµατικότητα περιβάλλει τον κόλπο, την ουρήθρα και τον πρωκτό. Μη σκέφτεσαι, λοιπόν, τον οργασµό ως «κολπικό» ή «κλειτοριδικό», µεγαλύτερη σηµασία έχει να τον σκέφτεσαι µε την αίσθηση που τον συνοδεύει. Εσύ ή ο σύντροφός σου µπορείτε να διεγείρετε την κλειτορίδα σου µε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους – τρίβοντας, ρουφώντας, µε την πίεση του σώµατος ή χρησιµοποιώντας δονητή. Αν και κάποιες γυναίκες αγγίζουν τη βάλανο της κλειτορίδας για να διεγερθεί, άλλες µπορεί να τη νιώθουν τόσο ευαίσθητη που το άµεσο άγγιγµα να πονάει.

Εσύ ή ο σύντροφός σου µπορείτε, ακόµη, να τη διεγείρετε µε τα δάχτυλα την ώρα που κάνετε έρωτα, για να βοηθηθείς να έρθεις σε οργασµό. Πέρα από την κλειτοριδική διέγερση είναι σηµαντικό να θυµάσαι άλλο ένα βασικό όργανο που εµπλέκεται µε τον οργασµό: τον εγκέφαλο! Συναισθήµατα, αντιλήψεις, αναµνήσεις και αισθήσεις προσδιορίζουν το πώς βιώνουµε το σεξ. Η διανοητική (εγκεφαλική) διέγερση, όπου η φαντασία ερεθίζει τον εγκέφαλο, µπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις σε οργασµό. Όταν συγκεντρώνεσαι στις αισθήσεις σου (αντί να ανησυχείς για το πώς τα πηγαίνεις), βοηθάς τον εγκέφαλό σου να επεξεργαστεί την ευχαρίστησή σου.

Γενικά, ένας οργασµός είναι κάτι πολύ προσωπικό – δεν υπάρχει σωστός τρόπος σεξουαλικής διέγερσης. Αυτό που σε ερεθίζει και σε κάνει να νιώθεις πιο ενεργή και συνδεδεµένη µε το σώµα σου (και το σύντροφό σου) είναι το µόνο που έχει σηµασία!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!