Το σεξ είναι από μόνο του μια…ενδιαφέρουσα εμπειρία. Πολλές φορές, όμως, δεν σκεφτόμαστε αν το σεξ που μόλις κάναμε είναι καλό, απλά το παίρνουμε ως δεδομένο. Ωστόσο, υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια που μπορούν να δείξουν αν το σεξ που κάνετε με τον αγαπημένο σας είναι πραγματικά επιτυχημένο ή αν χρειάζεται επειγόντως να δοθούν λύσεις. Δείτε ποια είναι αυτά:

Ποικιλία και εκπλήξεις!

Το σεξ μπορεί να πάρει πολλές μορφές, ανάλογα με τη στιγμή και τα συναισθήματα. Ωστόσο, δεν μπορεί ποτέ να είναι πραγματικά καλό όταν δεν υπάρχει φαντασία και εναλλαγή. Μπορεί η ιεραποστολική στάση να σας φαίνεται βολική, όπως επίσης και το μαλακό σας κρεβάτι, αλλά το σεξ στις ίδιες στάσεις και με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο μέρος καταντά -αργά ή γρήγορα- βαρετό.

Αν λοιπόν ανακυκλώνεστε συνέχεια στις ίδιες συνήθειες αναθεωρήστε για την ποιότητα του σεξ που κάνετε! Δοκιμάστε να κάνετε σεξ σε έναν δημόσιο χώρο ή σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού (πχ. κουζίνα) και από στάσεις, δοκιμάστε…σεξ στα όρθια! Αν εσείς αλλά και ο σύντροφός σας είστε γεμάτοι ιδέες, εκπλήξεις και πολύ πάθος τότε σίγουρα το σεξ θα είναι πετυχημένο.

Σωστοί χρόνοι

Μπορείτε να δικαιολογήσετε έναν άνδρα αν εκσπερματίσει γρήγορα επειδή έχει να κάνει σεξ αρκετές μέρες ή επειδή είναι πολύ κουρασμένος. Αλλά αν το να «τελειώνει γρήγορα» (και πολύ πριν τελειώσετε εσείς) αποτελεί κοινή πρακτική, τότε μάλλον κάτι γίνεται λάθος στο σεξ.

Ανεξάρτητα με το αν αυτό συμβαίνει επειδή δε γνωρίζει πώς ακριβώς να σας ικανοποιήσει ή επειδή υπάρχει παθολογική δυσλειτουργία, το θέμα είναι ένα και δεν αλλάζει: Το σεξ με τον τρόπο αυτό δε μπορεί να είναι καλό και εσείς οφείλετε να το συζητήσετε για να βρείτε λύση.

Κοινά «θέλω» στο κρεβάτι

Θα μπορούσε να είναι η «στάση στα τέσσερα» ή το πρωκτικό σεξ ή κάποιο σαδομαζοχιστικό παιχνίδι… δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να απολαμβάνετε το σεξ με τον ίδιο τρόπο ώστε να μην καταπιέζει κανείς τις επιθυμίες του άλλου.

Γιατί αν, για παράδειγμα, μια γυναίκα ακολουθεί μόνο εκείνη τις επιθυμίες του συντρόφου της τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για καλό σεξ σε καμία περίπτωση. Αν πάντως αντιληφθείτε πως δεν ικανοποιούνται τα “θέλω” σας, τότε με ειλικρίνεια και συζήτηση μπορείτε να φανερώσετε τις ανάγκες σας. Αφήστε κατά μέρος τα ταμπού και τις αναστολές και κάντε το σεξ μια εμπειρία μοναδική και για τους δυο σας.

Επιτυχείς οργασμοί

Ο οργασμός της γυναίκας έχει περάσει, μέσα στους αιώνες, στη σφαίρα του θρύλου. Η απόλυτη ικανοποίηση μιας γυναίκας θέλει χρόνο, υπομονή, κόπο, ερεθισμό στα σωστά σημεία και κυρίως εγκεφαλική διέγερση. Όποιος άνδρας μπορεί να το καταφέρει, είναι σίγουρα προικισμένος. Πόσο μάλλον αν κατορθώσει να χαρίσει πολλαπλούς οργασμούς στη σύντροφό του (ναι, υπάρχουν και αυτοί!).

Tόνωση αυτοπεποίθησης
Το σεξ γίνεται για να πάρουμε απόλαυση αλλά και για να αποθεώσουμε τον σύντροφό μας. Και αντίστροφα. Αν ο σύντροφός σας δεν σας κάνει να νιώθετε ότι είστε η πιο σέξι, υπέροχη, μοναδική γυναίκα με το πιο ελκυστικό σώμα (παρά τις όποιες ατέλειες), τότε το σεξ δεν μπορεί να σας απελευθερώσει και να ικανοποιήσει τον σκοπό του.

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, δείτε καταρχάς αν και εσείς «αποθεώνετε» τον σύντροφό σας ή αν τον υποτιμάτε με “αρνητικά” σχολιάκια. Μερικές φορές κάποια πράγματα δε λέγονται όχι επειδή δεν ισχύουν, αλλά επειδή θεωρούνται περιττά και αυτονόητα. Όταν ειπωθούν σωστά, όμως, μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!