Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, μετά από κάθε οργασμό ο οργανισμός μας έρχεται στα λογικά του.

Πιο αναλυτικά, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως μετά το σεξ σκεφτόμαστε πιο καθαρά και αυτό δεν είναι στο μυαλό μας, συμβαίνει στ’ αλήθεια. Ο Justin Lehmiller, κοινωνικός ψυχολόγος, έχει αποδείξει μέσα από μία σειρά ερευνών πως οι άντρες μετά τον οργασμό αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους με μεγαλύτερη διαύγεια, βρίσκοντας εύκολα λύσεις και παίρνοντας καίριες αποφάσεις.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον αυνανισμό. Η αυτοϊκανοποίηση προσφέρει καθαρό μυαλό και πνευματική διαύγεια. Αυτό συμβαίνει επειδή πριν προβούμε στην οποιαδήποτε ερωτική πράξη, αυτή κυριαρχεί στο μυαλό μας δίχως να αφήνει χώρο για τίποτε άλλο. Στην πραγματικότητα, η ανακούφιση που νιώθουμε μετά το σεξ και την αυτοϊκανοποίηση συνεπάγεται το καθαρό μυαλό, αφού το σεξ συνδέεται άμεσα με την απελευθέρωση ενδορφινών, ντοπαμίνης και οξιτοκύνης, δηλαδή τις χημικές ουσίες δηλαδή που είναι υπεύθυνες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και προσφέρουν μία αίσθηση ευφορίας που έχουμε μετά το σεξ, αν φυσικά έχουμε έρθει σε οργασμό.

Πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις μετά το σεξ λόγω αυτοπεποίθησης, μία αυτοπεποίθηση η οποία προέρχεται από την έκρηξη της ντοπαμίνης και σε κάνει να νιώθεις ο βασιλιάς των πάντων. Άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το σεξ δεν μας κάνει ικανούς, έξυπνους και αποφασιστικούς, απλά πριν από το σεξ συμπεριφερόμαστε χαζά, πονηρά και παρορμητικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάνεις σεξ και δεν νιώσεις ότι ο οργανισμός σου έρχεται στα λογικά του, μην σε πιάσει πανικός. Δεν είναι ίδιοι όλοι οι οργανισμοί.