Μία νέα έρευνα από το Συμβούλιο Σεξουαλικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Καναδά και την εταιρεία προφυλακτικών Trojan, διαπίστωσε ότι αρκούν μόλις 6 λεπτά για να βελτιώσει ένα ζευγάρι την ερωτική του ζωή.

Τι είναι αυτό ωστόσο που πρέπει να κάνει το ζευγάρι σε αυτά τα έξι λεπτά;

Να φιλιέται, να αγκαλιάζεται, να χαϊδεύει τρυφερά ο ένας τον άλλο και να μοιράζεται γλυκόλογα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1500 άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, από 18 έως 24 ετών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν τον «κανόνα των 6 λεπτών» ήταν πολύ ικανοποιημένοι σεξουαλικά μετά την πράξη. Η ικανοποίηση αυτή αυξανόταν περισσότερο όταν το ζευγάρι αφιέρωνε λίγο ακόμα χρόνο (επίσης 6 λεπτά) σε χαλαρή συζήτηση, αγκαλιές και χάδια μετά το σεξ.

Ο «κανόνας των 6 λεπτών» φάνηκε να είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τις γυναίκες, με το 61% εκείνων που συμμετείχαν να αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό χωρίς αυτόν. Από την πλευρά των ανδρών τα ποσοστά ήταν πάνω κάτω τα ίδια, με τους αρσενικούς συμμετέχοντες να συμφωνούν ότι τα 6 λεπτά προκαταρκτικών με χάδια και αγκαλιές έκαναν την όλη διαδικασία πιο διασκεδαστική, αν και κατάφερναν να κορυφώσουν και χωρίς αυτά.

Γιατί είναι σημαντικό το φιλί και η αγκαλιά;

Πέρα από την έκφραση τρυφερότητας, τα φιλιά και οι αγκαλιές μάς χαλαρώνουν και μας βοηθούν να εκφραζόμαστε πιο ανοιχτά στο άτομο που έχουμε δίπλα μας. Στη διάρκεια αυτών των πιο προσωπικών στιγμών τα φιλιά και οι αγκαλιές απελευθερώνουν τις ορμόνες της καλής διάθεσης και της αγάπης (σεροτονίνη και ωκυτοκίνη), με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιο ευχάριστα και όμορφα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!