Η ιστορία που επαναλαμβάνεται είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά στην αστρολογία. Είναι αυτό που κάνει κάθε ανάδρομο Ερμή να απελευθερώνει το ίδιο χάος στη ζωή σου.

Αν και η αστρολογία δεν ελέγχει τη μοίρα μας, μπορεί να περιγράψει τις περιστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε κατά καιρούς. Κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις περιστασιακές ατυχίες και κακοτοπιές. Στην πραγματικότητα, ο προσωπικός αστρολογικός χάρτης του καθενός, συνήθως κρατά το κλειδί για το γιατί τείνεις να κάνεις φίλιες ή ερωτικές σχέσεις με συγκεκριμένα ζώδια.

Γιατί συνεχίζω να βγαίνω με τα ίδια ζώδια;

Η σημασία του 7ου οίκου στις σχέσεις και στην επιλογή συντρόφου είναι ουσιαστικής σημασίας, καθώς εκεί βρίσκονται όλα όσα υποσυνείδητα γοητεύουν κάποιον προκειμένου να εξελιχθεί προσωπικά και συναισθηματικά. Ο 7ος οίκος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο και είναι ένα από τα 4 κομβικά σημεία ενός χάρτη. Τα απέναντι ζώδια είναι τα εξής:

Κριός – Ζυγός
Ταύρος – Σκορπιός
Δίδυμοι – Τοξότης
Καρκίνος – Αιγόκερως
Λέων – Υδροχόος
Παρθένος – Ιχθύες

Τι δείχνει ο 7ος οίκος για το ιδανικό ταίρι

Ο 7ος οίκος αντιπροσωπεύει ποιότητες που κάποιος θαυμάζει στους άλλους και χαρακτηριστικά τα οποία περιέχουν όλα αυτά που έχει ανάγκη για να εξελιχθεί και να ωριμάσει.

Γι’ αυτόν τον λόγο υποδεικνύει εκείνο τον σύντροφο που θα τον εμπνεύσει με τον απαραίτητο ενθουσιασμό και το κίνητρο, ώστε να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Μερικές φορές ωροσκόπος και 7ος οίκος είναι αλληλένδετοι, καθώς κάποιος μπορεί να προβάλλει αυτό που είναι (ωροσκόπος) σε αυτό που ψάχνει στους άλλους (7ος οίκος), αλλά και το αντίστροφο.

Το ζώδιο που βρίσκεται «απέναντί» σου λοιπόν, άρα και στον 7ο οίκο του αστρολογικού σου χάρτη, τείνει να αντιπροσωπεύει όχι μόνο τις ιδιότητες που σε ελκύουν, αλλά και τα χαρακτηριστικά που μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσουν να εξισορροπήσεις μέρος της δικής σου ενέργειας.

Αυτός είναι ένας από τους πιο βασικούς λόγους που έλκεσαι επανειλημμένα από τα ίδια ζώδια, καθώς τείνουν να έχουν χαρακτηριστικά που σε επαινούν και μπορούν να σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς. Με λίγα λόγια τα αντίθετα έλκονται και στην αστρολογία με έναν αρμονικό τρόπο.