Γνωρίζατε ότι ο μέσος Έλληνας κάνει σεξ με περίπου 10 συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής του; Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι εννέα.

Ο μέσος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα, καθώς τα πολιτιστικά πρότυπα επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έρευνα Πληθυσμού, η πιο σεξουαλικά ενεργή χώρα είναι η Τουρκία. Ο μέσος Τούρκος έχει 14,5 σεξουαλικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η Τουρκία που βρίσκεται στη θέση Νο 1 μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για κάποιους, δεδομένου ότι πάνω από το 99% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι και έχουν παραδοσιακές απόψεις για το σεξ και τον έρωτα.

Στο Ισλάμ, η ανδρική πολυγαμία επιτρέπεται σε περιορισμένο βαθμό, ενώ η γυναικεία πολυγαμία απαγορεύεται αυστηρά. Η πολυγαμία ορίζεται ως ένα άτομο που έχει περισσότερες από μία γυναίκες.

Αντίθετα, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία (οι οπαδοί της οποίας αποτελούν το 81,4% έως 90% του πληθυσμού) δεν αναγνωρίζει την πολυγαμία. Ο χριστιανισμός υποστηρίζει τη μονογαμία. Η μονογαμία είναι μια σχέση με δύο συντρόφους στην οποία ένα άτομο έχει μόνο έναν σύντροφο στη διάρκεια της ζωής του ή μόνο έναν σύντροφο κάθε φορά.

Αντίθετα, οι χώρες που θεωρούνται ότι έχουν πιο φιλελεύθερη στάση απέναντι στο σεξ, όπως η Βραζιλία και η Γαλλία, κατατάσσονται πολύ χαμηλά.

Οι Βραζιλιάνοι έχουν κατά μέσο όρο εννέα σχέσεις, πέφτοντας στην 25η θέση. Οι Γάλλοι δεν είναι επίσης ιδιαίτερα δραστήριοι, με 8,1 σεξουαλικούς συντρόφους (κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο), τοποθετώντας τη Γαλλία στην 29η θέση μεταξύ 46 χωρών.

Τέσσερις στους δέκα Γάλλους κάνουν σεξ μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Πράγματι, τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (76% για την ακρίβεια) δήλωσαν ότι είχαν κάνει σεξ μόνο μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στη Γαλλία εδώ και μισό αιώνα.

Ο χρόνος της οθόνης φαίνεται να ανταγωνίζεται ξεκάθαρα τον χρόνο του σεξ, με τους ερευνητές να σημειώνουν ότι “παρέχει ένα μέσο για την εκπλήρωση κοινωνικών ή/και σεξουαλικών επιθυμιών, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον χρόνο που περνούν τα ζευγάρια μαζί”.

Οι 10 πιο σεξουαλικά ενεργές χώρες

  1. Τουρκία (14,5 άτομα)
  2. Αυστραλία (13,3)
  3. Νέα Ζηλανδία (13,2)
  4. Ισλανδία (13,0)
  5. Νότια Αφρική (12,5)
  6. Φινλανδία (12,4)
  7. Νορβηγία (12,1)
  8. Ιταλία (11,8)
  9. Σουηδία (11,8)
  10. Ελβετία (11,1)

Η θέση της Ελλάδας

Ο μέσος Έλληνας πολίτης κάνει σεξ με 10,6 άτομα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 15η θέση, μαζί με την Ταϊλάνδη και το Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ισοβάθμησαν στην 13η και 14η θέση, με τους Αμερικανούς και τους Καναδούς να έχουν 10,7 σεξουαλικούς συντρόφους.

Οι χαμηλότεροι αριθμοί είναι στην Κίνα και την Ινδία, με 3,1 και 3,0 εργαζόμενους στο σεξ αντίστοιχα.