Οι περισσότερες σχέσεις στην αρχή φαντάζουν ιδανικές, περνάς πολύ χρόνο με κάποιον, το σεξ είναι ασταμάτητο και ενώ σκέφτεσαι πως όλα αυτά μάλλον δείχνουν πως είσαι ερωτευμένη, διστάζεις. Δε μπορείς να είσαι σίγουρη, ενώ παράλληλα περνούν απ’το μυαλό σου όλα τα “σ’αγαπάω” που είπες νωρίς.

Δείτε παρακάτω τα τρία στάδια που περνάει μια σχέση για να γίνει σαφές πως και τα δυο άτομα είναι ερωτευμένα.

Ερωτική τρέλα

Έτσι μεταφράζει τον όρο “infatuation” το Google Translate. Το πρώτο στάδιο του έρωτα περιλαμβάνει άφθονο σεξ, το οποίο πηγάζει από την απόλυτη ανάγκη να είσαι με κάποιον. Νιώθεις πως ένας μαραθώνιος σεξ είναι πάντα μια καλή ιδέα και πρακτικά δεν μπορείς να χορτάσεις. Πολλοί άνθρωποι, όταν αυτό ξεθυμαίνει, αγχώνονται πως δεν είναι πια ερωτευμένοι και πως κάτι έχει αλλάξει στη σχέση τους. Για αυτόν τον λόγο αυτό το πρώτο στοιχείο δεν αρκεί για να θεωρήσει κανείς πως έχει ερωτευτεί.

Όσο αυτό το πάθος σιγά σιγά μειώνεται, έρχονται στο τραπέζι άλλα πράγματα. Εξίσου σημαντικά, ενώ για κάποιους σημαντικότερα. Αυτό είναι το σημείο που δεν είναι όλα τέλεια και ροζ. Αρχίζουν να γίνονται εμφανείς οι διαφορές, τα σημεία τριβής και οι αδυναμίες. Ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου σταματά να είναι η λύση στην αυξημένη λίμπιντό σου και αποκτά μια ανθρώπινη -πολλές φορές αδύναμη- υπόσταση.

Διαπραγμάτευση

Αυτό είναι το σημείο όπου πολλά ζευγάρια φτάνουν στον χωρισμό, γιατί δε μπορούν να τη διαχειριστούν. Για να πούμε την αλήθεια, το να βλέπεις όλες τις εκφάνσεις του ερωτικού σου συντρόφου χωρίς φίλτρα πια δεν είναι εύκολο. Στη διαπραγμάτευση, παύει να είναι σημαντικό το να κάνει κανείς τον σύντροφό του ευτυχισμένο, και αρχίζει να κάνει focus και στον εαυτό σου. Όσο περισσότερο διαρκεί μια σχέση, τόσο περισσότερα διακυβεύονται και έτσι ξεκινούν οι απαιτήσεις. Στόχος είναι το να ικανοποιούνται ανάγκες και μαζί με αυτό ή λόγω αυτού πάνε βόλτα οι χαλαρές αντιδράσεις και τα πολλά “δεν πειράζει”. Το κατά πόσο μια σχέση έχει αντοχές φαίνεται εδώ. Αν κάποια πράγματα πλέον δεν είναι διαπραγματεύσιμα, λύνεται σε αυτό το σημείο και αν πετύχει η διαδικασία, περνάει ένα ζευγάρι στο επόμενο στάδιο.

Πραγματικός έρωτας

Αν ένα ζευγάρι περάσει την ερωτική παράνοια, τις διαπραγματεύσεις, τους τσακωμούς και τις διαφωνίες, τότε ναι, η αγάπη είναι εκεί και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα αντέξει. Αυτή είναι η φάση που αξίζει να ακουστούν ειλικρινή “σ΄αγαπώ” ακριβώς γιατί είναι ώριμα και ενέχουν αλήθεια. Είναι γεγονός πως λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν σε αξία με το να σε αγαπάει ένα πλάσμα για όλα όσα είσαι. Τα καλά, τα αρνητικά, τα έντονα, τα δύσκολα διαχειρίσιμα. Για τις κακές σου συνήθειες και για τους λόγους που το εμπνέεις.

Πάντως, αν έχεις βάλει τικ και στα τρία, ετοιμάσου να ξεστομίσεις τις τρεις αυτές λεξούλες, γιατί είσαι στ’αλήθεια ερωτευμένη.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!