Σε μία σχέση, ειδικά μετά από καιρό και λόγω της απαιτητικής καθημερινότητας, μπορεί εσείς ή ο σύντροφός σας να νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι και χωρίς διάθεση για σεξ. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε πρώτα για πιθανά υποκείμενα ζητήματα που προκαλούν την εξάντληση που καταστρέφει τη σεξουαλική ζωή και μετά από αυτή τη συζήτηση, είναι σημαντικό να συνεχίσετε με… δράση. Είτε ψάξετε τη λύση μόνοι σας βοηθώντας ο ένας τον άλλο να βρει την πηγή του προβλήματος, είτε απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για βοήθεια, σημασία έχει να κάνετε αυτή την προσπάθεια και οι δύο μαζί.

  • Προσπαθήστε να κάνετε πιο αργό σεξ

Το αργό σεξ μπορεί να είναι ακόμη και το καλύτερο που έχετε κάνει. Κι επειδή προχωράτε πιο αργά, καταβάλλετε λιγότερη ενέργεια, κάτι που μπορεί να μειώσει το στρες για την σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή, όταν είστε τόσο κουρασμένοι.

  • Δοκιμάστε «τεμπέλικες» στάσεις

Το τεμπέλικο σεξ είναι μια εγκεκριμένη δικαιολογία από τους ειδικούς για να χαλαρώσετε από πιο προχωρημένες στάσεις, όταν νυστάζετε. Για παράδειγμα, η στάση κουτάλι μπορεί να είναι πολύ καλή επιλογή όταν είστε κουρασμένοι, καθώς δεν απαιτεί πολλή ενέργεια ή ευκινησία. Επιπλέον, σας φέρνει σωματικά κοντά στον σύντροφό σας. Κι επειδή κάθε επαφή αυξάνει τη διάθεση για περισσότερη στο μέλλον, το τεμπέλικο σεξ είναι εξίσου καλό με κάθε άλλο.

  • Προσπαθήστε να κάνετε σεξ το απόγευμα 

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας εργάζεστε εξ αποστάσεως, αυτό μπορεί να σας δώσει τη λύση. Το απόγευμα, έχουμε υψηλότερα επίπεδα εγρήγορσης χάρη στην ορμόνη κορτιζόλη και χαμηλότερα επίπεδα μελατονίνης (ορμόνη του ύπνου) απ’ ό,τι τη νύχτα. Έτσι, η ενσωμάτωση του απογευματινού σεξ στο πρόγραμμά σας μπορεί να παρακάμψει την αίσθηση ότι «πρέπει» να κάνετε σεξ στο τέλος μιας μεγάλης και κουραστικής ημέρας.

  • Κάντε ένα «διάλειμμα» 

Ορισμένα άτομα μπορεί να βιώσουν υπερβολικά πολυάσχολες εποχές στη δουλειά, κάτι που μπορεί να επηρεάσει μερικές φορές το «εύρος ζώνης» τους για σεξ. Για παράδειγμα, εάν ο σύντροφός σας έχει μια παρουσίαση που ετοίμαζε εδώ και μήνες ή αν μόλις ξεκινήσατε την επιχείρησή σας, η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να καθυστερήσει λίγο υπό το φως αυτών των πραγματικοτήτων που απορροφούν ενέργεια. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, κάντε ένα «διάλειμμα» για να δώσετε προτεραιότητα στη σχέση σας – σεξουαλικά ή μη. Σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να μην εξισώσετε το σεξ με αγγαρεία ή με άλλη μία υποχρέωση από εκείνες που έχετε στη λίστα σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!