Όσο τέλειο και να είναι το σεξ με το έτερον ήμισυ, αυτός ο τομέας εύκολα φέρνει στην επιφάνεια ανασφάλειες και φόβους. Το να αντιμετωπίσει κανείς αποτελεσματικά μία τέτοια άβολη κατάσταση από την πλευρά του συντρόφου του συχνά μπορεί να καταστεί απίστευτα δύσκολη αποστολή.

Τα παρακάτω βήματα θα βοηθήσουν για να βγείτε από τέτοιου είδους αδιέξοδα.

#1 Κάνε την αρχή για να σου ανοιχτεί

Το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι να συζητήσετε. Πάρε την πρωτοβουλία να ανοίξεις την κουβέντα και μην περιμένεις από εκείνον/η να το κάνει. Πρέπει να τον/την κάνεις να σου ανοιχτεί, να του/της δείξεις πως δεν υπάρχει καμία ντροπή να μοιραστεί μαζί σου τις προτιμήσεις του/της στο σεξ ή τις φαντασιώσεις του/της, όπως επίσης πως δεν υπάρχει λόγος να μην νιώθει άνετα με το σώμα του/της από την στιγμή που εσύ τον/τη θέλεις όπως είναι.

#2 Μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου γι’ αυτές 

Ποτέ μην κάνεις το λάθος να κατηγορήσεις τον εαυτό σου για τις ανασφάλειες και τα κόμπλεξ που έχει το αγόρι/κορίτσι σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές αποτελούν πτυχές του χαρακτήρα του/της που προϋπήρχαν σε αυτόν/ήν κι απλά έκαναν την εμφάνισή τους στην παρούσα φάση. 

#3 Δώσε του/της την επιβεβαίωση που χρειάζεται

Το καλό σεξ είναι να βάζεις πάνω από όλα την ευχαρίση του/της συντρόφου σου και μετά τη δική σου. Μην κάθεσαι λοιπόν και περιμένεις από εκείνον/η να τα κάτησνει όλα, χωρίς μάλιστα να δίνεις την παραμικρή πληροφορία για τη φάση στην οποία βρίσκεσαι. Τόσο πάνω στο σεξ, όσο και μετά, πρέπει να φροντίζεις να του/της υπενθυμίζεις ότι αυτά που σου κάνει σου αρέσουν. 

#4 Κάνε τον/την να σε εμπιστευτεί απόλυτα

Για να συζητήσει τις ανησυχίες του/της μαζί σου, θα πρέπει να έχει περάσει αρκετός καιρός που είστε μαζί, άρα να υπάρχει και η απαραίτητη οικειότητα μεταξύ σας, ώστε να μπορείτε να συζητάτε τα πάντα με άνεση και ειλικρίνεια. Η εμπιστοσύνη είναι το παν στη σχέση. Από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσει ότι είσαι ο άνθρωπός του/της και μπορεί να σου εμπιστευτεί τα πάντα δίχως να φοβάται ότι θα παρεξηγηθείς ή θα ρεζιλευτεί, τότε έχει γίνει η μισή δουλειά. 

#5 Μη δίνεις μεγάλη σημασία στον οργασμό

Μπορεί το σημαντικότερο κομμάτι του σεξ είναι ο οργασμός, καθώς αποτελεί το αποκορύφωμα της απόλαυσης, ωστόσο όταν βλέπεις ότι το αγόρι/κορίτσι σου αντιμετωπίζει προβλήματα στο κρεβάτι, κάνε τα στραβά μάτια και βάλε εκείνον/η στο επίκεντρο κι όχι την προσωπική σου απόλαυση. 
Θυσίασε για λίγο διάστημα τους οργασμούς σου και φρόντισε να αντιμετωπίσεις μαζί του/της το πρόβλημα, ώστε να μπορέσετε να βρείτε μία λύση το συντομότερο δυνατό. Μην τον/την πιέζεις να σε τελειώνει από τη στιγμή που υπάρχει πρακτικό ζήτημα και δεν μπορεί. Κάνε υποχωρήσεις για το καλό της σχέσης σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!