Πόσες ερωτήσεις να κάνουμε στο πρώτο ραντεβού για να υπάρξει και δεύτερο

Ένα ραντεβού δεν είναι ποτέ εύκολο, ειδικά στις μέρες μας που μπορεί να μην μπορούμε καν να συγχρονιστούμε χρονικά με το άτομο που μας ενδιαφέρει για να το κλείσουμε. Όμως, όταν τελικά το συμφωνούμε, πώς είναι ωφέλιμο να συμπεριφερόμαστε;

Ας δούμε τι μας προτείνει η επιστήμη.

Πότε είναι πιο πιθανό να κλείσουμε και δεύτερο ραντεβού:

Η περιέργεια γεννά οικειότητα και δημιουργεί έλξη και εγγύτητα.

Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που κάνουν πολλές ερωτήσεις, ιδιαίτερα διευκρινιστικές πάνω σε ζητήματα που αναφέρει το άλλο άτομο, φαίνεται να αρέσουν περισσότερο. Απαραίτητη προϋπόθεση; Να είναι «καλές», εμβαθύνοντας ουσιαστικά τη συζήτηση.

Δεξιότητες συνομιλίας- Πιο σημαντικές από την εμφάνιση;

Σε πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ, το 47% των ανθρώπων δήλωσαν ότι οι δεξιότητες συνομιλίας είναι πιο σημαντικές από την εξωτερική εμφάνιση σε ένα ερωτικό ραντεβού.

Τι περιλαμβάνουν αυτές οι δεξιότητες;

  • Την ικανότητα κάποιου να κάνει τη συνομιλία να κυλά αβίαστα.
  • Να είναι εύκολο σε ένα άτομο να μιλήσει σχεδόν σε κάθε περίσταση.
  • Να κάνει την κουβέντα ενδιαφέρουσα και ευχάριστη.

Καλές οι ερωτήσεις αλλά καλό είναι να ανοίγεστε κι εσείς:

Ενώ το να κάνετε ερωτήσεις είναι όπως προκύπτει σημαντικό, εξίσου σημαντικό είναι να μοιράζεστε πράγματα για τον εαυτό σας.

Τα άτομα που τολμούν να κάνουν προσωπικές αποκαλύψεις τείνουν να είναι πιο αρεστά από τα πιο κλειστά και ίσως πιο επιφανειακά, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Οι γύρω μας αισθάνονται επίσης ασφάλεια όταν μοιραζόμαστε μαζί τους κοινές εμπειρίες.

Συνομιλητές νάρκισσοι, επικριτικοί ή… ανακριτές:

Στον αντίποδα, ένας νάρκισσος είναι ένα άτομο που συχνά κουράζει αφού τείνει να μην σέβεται τις απόψεις των άλλων και προσπαθεί να κυριαρχεί στη συζήτηση.

Έρευνα αποκάλυψε ότι, μεταξύ των βασικών προβλημάτων επικοινωνίας, είναι η συνεχής διακοπή του συνομιλητή και η βιασύνη των ατόμων να βγάλουν συμπεράσματα.

Επιπλέον, ο καταιγισμός ερωτήσεων χωρίς να ακούτε πραγματικά, να παρακολουθείτε το άλλο άτομο ή να επιτρέπετε φυσικές στιγμές σιωπής ή χιούμορ, μάλλον δεν θα σας εξασφαλίσει ένα δεύτερο ραντεβού.

Η υποβολή ερωτήσεων σε στυλ συνέντευξης είναι ένας μονόλογος, όχι ένας διάλογος. Αυτή η μονόπλευρη κατάσταση μπορεί να εμποδίσει το ρομαντισμό να ανθίσει.

Τέλος, είναι προφανές πως ούτε η σιωπή ωφελεί. Αφήνοντας τα θέματα να… πέσουν κάτω προδίδει μια κατάσταση ανίας και αδιαφορίας, επομένως κανείς δεν απολαμβάνει το ραντεβού.

Η σημασία της ενεργητικής ακρόασης:

Μόλις κάνετε μια ερώτηση, είναι απαραίτητο να ακούτε και να δίνετε «απαντήσεις ενεργητικής ακρόασης». Τι σημαίνει αυτό; Να έχετε οπτική επαφή, να γνέφετε με το κεφάλι, να υποβάλετε περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με αυτό που μόλις είπε το άλλο άτομο.

Το γνήσιο ενδιαφέρον για ένα άλλο άτομο, βοηθά να αναπτυσσόμαστε κι εμείς. Η περιέργεια δεν οδηγεί απλώς σε επιτυχημένα ραντεβού ή σε πιο στενές διαπροσωπικές σχέσεις. Μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους. Η έρευνα δείχνει ότι η περιέργεια είναι ένα από εκείνα τα στοιχεία που οδηγεί σε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την ίδια τη ζωή.

Επομένως, ανεξάρτητα από το αν θα θελήσετε δεύτερο ραντεβού, είναι καλό για εσάς να παραμένετε έτσι κι αλλιώς… περίεργοι.

Newsletter

Θέλεις να μη χάνεις τα καλύτερα. Σε θέλουμε στην παρέα μας. Τσέκαρε το Νewsletter μας και κάθε Παρασκευή θα έχεις στο email σου τα θέματα από το govastileto.gr που επιλέγουμε για εσένα.

    Πατώντας "ΕΓΓΡΑΦΗ" αποδέχεσαι τους Όρους χρήσης και Πολιτικής Απορρήτου.