Η μάρκα σεξουαλικής ευεξίας LELO διεξήγαγε έρευνα σε 4.000 ετεροφυλόφιλες γυναίκες και άνδρες σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας οι άνδρες είχαν σχεδόν 20% περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Σε ποσοστιαίους όρους αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες έφταναν στην κορύφωση στο 66% των περιπτώσεων, ενώ οι γυναίκες έφταναν τακτικά σε οργασμό μόλις στο 43% των περιπτώσεων.

Σχεδόν μία στις 20 (4%) των γυναικών που ερωτήθηκαν δήλωσε επίσης ότι δεν έχει έρθει ποτέ σε οργασμό με σεξουαλικό σύντροφο, παρόλο που σχεδόν οι μισές από τις ερωτηθείσες δήλωσαν ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων της LELO, Kate Moyle, εξηγεί : «Αναμφισβήτητα το χάσμα οργασμού είναι ένα πολιτισμικό πρόβλημα, μια έλλειψη εκπαίδευσης και έχει να κάνει με την κυρίαρχη εστίαση στη συνουσία και όχι σε άλλες μορφές σεξουαλικής διέγερσης, ακόμη και όταν η πλειοψηφία των γυναικών έχει οργασμό από τη διέγερση της κλειτορίδας.

Συνήθως επίσης διαχωρίζουμε τα προκαταρκτικά και το σεξ, γεγονός που θέτει στο επίκεντρο το “σεξ” ως το κύριο γεγονός, ενώ αν το αναπλαισιώσουμε και το σκεφτούμε όλο αυτό ως σεξ όπου ο στόχος είναι η απόλαυση, τότε η κλειτορίδα, η οποία είναι η κύρια πηγή γυναικείας απόλαυσης με 8000 νευρικές απολήξεις, θα έχαιρε περισσότερης προσοχής».

«Δεν είναι μόνο να αφαιρέσουμε την εστίαση από τη διείσδυση, αλλά να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι όταν οι γυναίκες διεγείρονται, η κλειτορίδα αναγείρεται όπως το πέος και αυτό σημαίνει ότι η εσωτερική δομή μπορεί να διεγερθεί και να δημιουργήσει ευχάριστες αισθήσεις μέσω της συνουσίας, αλλά η διέγερση και η ενεργοποίηση είναι το κλειδί», συνεχίζει.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των γυναικών δεν είναι πραγματικά σε θέση να έρθουν σε οργασμό μόνο από τη σεξουαλική επαφή. Σε μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy, τέσσερις στις πέντε γυναίκες απέτυχαν να φτάσουν σε κορύφωση μέσω της διείσδυσης χωρίς διέγερση της κλειτορίδας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!