Πολλές συζητήσεις και μεγάλος ντόρος κυκλοφορεί γύρω από το ιδανικό σεξ. Μια κατηγορία που αφορά τις ικανοποιητικές ερωτικές περιπτύξεις είναι η διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλές, επίσημες, επιστημονικές έρευνες γύρω από την ιδανική διάρκεια ενός υπερτέλειου σεξ.

Το 2005, όμως, στο Journal of Sexual Medicine, είχε ζητηθεί από σεξοθεραπευτές η άποψή τους σχετικά με το πόσο θα πρέπει να διαρκεί το σεξ.

Οι οδηγίες τους χώρισαν το σεξ σε τέσσερις κατηγορίες: επαρκές, πολύ σύντομο, πολύ μεγάλο και επιθυμητό. Αξιολόγησαν το κολπικό σεξ με διείσδυση που διήρκησε από 1-2 λεπτά ως «πολύ σύντομο» και το σεξ που διήρκεσε 10-30 λεπτά ως «πολύ μεγάλο». Εν τω μεταξύ, το «επαρκές» σεξ διήρκεσε 3-7 λεπτά και το επιθυμητό σεξ κράτησε 7-13 λεπτά.

Σε μια μελέτη που περιλάμβανε 500 ετερόφυλα ζευγάρια από όλο τον πλανήτη και που χρονομέτρησαν (κανονικά με χρονόμετρο!) τις σεξουαλικές συνευρέσεις τους σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, οι ερευνητές συμπέραναν πως υπήρχε αρκετή ποικιλομορφία σχετικά με το καίριο ερώτημα της ιδανικής διάρκειας…

Ο μέσος χρόνος για κάθε ζευγάρι κυμαινόταν από 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά.

Σύμφωνα με έρευνες, η μέση διάρκεια του σεξ είναι περίπου 5,4 λεπτά. Μπορεί στο μυαλό μας οι περισσότεροι να το χουμε για πράξη πολύ μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά αυτό φαίνεται πως αποτελεί μια φαντασία.

Το σεξ στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύντομο από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Πριν μερικά χρόνια, ο ιστότοπος Saucy Dates ρώτησε τα μέλη του πόσο θα ήθελαν αν διαρκεί το σεξ. Η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος χρόνος που οι γυναίκες ήθελαν να κάνουν σεξ ήταν 25 λεπτά 51 δευτερόλεπτα, ενώ οι άνδρες, κατά μέσο όρο, έψαχναν για 25 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

Οι γυναίκες θέλουν περίπου 20 λεπτά διέγερσης για να έχουν σε οργασμό.