Έχεις μόλις αρχίσει να βγαίνεις ραντεβού με ένα νέο φλερτ, περνάς όμορφα, βλέπεις τα πάντα θετικά. Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα μιας σχέσης όλα μοιάζουν ονειρικά και υπέροχα ενώ οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν…Αυτό που δεν σκεφτόμαστε ποτέ όμως είναι πόσο υπέροχος είναι άραγε στ’ αλήθεια, ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να βρίσκεται δίπλα σου; Άγνωστο…

Oι γυναίκες είμαστε αρκετά ονειροπόλες και πόσο μάλλον όταν ερωτευθούμε. Πολλές φορές δικαιολογούμε λανθασμένες μέχρι και απαράδεκτες συμπεριφορές του συντρόφου μας, τυφλωμένες από έρωτα. Δυστυχως όσο αισιόδοξα κι αν θέλεις να το δεις υπάρχουν μερικές αδιάσειστες ενδείξεις που ενώ μπορεί να αγνοήσεις στην αρχή, στην πορεία της σχέσης αποδεικνύονται εξαιρετικά σημαντικές.

Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να σας αγαπήσει, όπως, εξάλλου, και εσείς δεν έχετε κανέναν λόγο να πιεστείτε να αγαπήσετε κάποιον. Η αγάπη είναι ένα αβίαστο συναίσθημα ελευθερίας και αλληλοκατανόησης. Κανείς δε θα μείνει μαζί σας με το ζόρι.

Όσα σ’ αγαπώ και όσες υποσχέσεις και αν πάρετε ή δώσετε, οι σχέσεις αυτές έχουν πάντα ημερομηνία λήξης. Και βαθιά μέσα σας το ξέρετε πολύ καλά. Κάντε την κίνηση και απελευθερωθείτε, χωρίς να ταλαιπωρείτε ούτε τον εαυτό σας, ούτε αυτόν που «αγαπάτε».

Πότε πρέπει να φύγεις από μια σχέση

1) Σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα

Δύσκολα θα το παραδεχτείς αλλά σίγουρα θα το νιώσεις. Αν κάτι μέσα σου λέει πως δεν είναι αυτός ο άνθρωπος για εσένα, φύγε! Η γυναικεία διαίσθηση είναι συνήθως αλάνθαστη. Αν κάποιος είναι αγενής, δεν έχει υπομονή, δεν σε ακούει-καταλαβαίνει… πριν γίνει κάτι χειρότερο, απλά σήκω και φύγε.

2) Κατακρίνει κάθε σου κίνηση

Καμία γυναίκα δεν θέλει στη ζωή της έναν σύντροφο που θα κρίνει αρνητικά τα πάντα. Προφανώς οι κοντινοί μας άνθρωποι οφείλουν να μας εκφράζουν τη γνώμη τους όμως όταν νιώσεις πως έχεις απέναντί σου ένα χειριστικό άτομο, απομακρύνσου όσο πιο γρήγορα γίνεται.

3) Σκέφτεται πάντα το ατομικό του συμφέρον

Με τον τρόπο του σε κάνει να νιώθεις ότι εκείνος έχει περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες από εσένα. Βλέπεις καθημερινά ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει ισότιμα σε μία σχέση και περιμένει πως πάντα να δίνεις ή να κάνεις εσύ πιο πολλά. Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε πρέπει σίγουρα να φύγεις από αυτή τη σχέση.

4) Αυτοσεβασμός και αυτογνωσία

Όταν το έτερόν σας ήμισυ επιμένει να μην αναγνωρίζει την αξία σας, τότε αντιλαμβάνεστε ότι μία τέτοια συνθήκη σε μία σχέση μόνο ευτυχία δε θα φέρει. Όταν «παραδοθείτε» σε κάποιον που δε σας σέβεται, στην ουσία παραδίδετε κομμάτια του εαυτού σας, που δε θα πάρετε ποτέ πίσω.

Η αλήθεια είναι σκληρή, όταν συνειδητοποιήσετε πόσο από τον εαυτό σας έχετε χάσει για χάρη κάποιου που δεν κατάλαβε ποτέ τι του δώσατε. Όσο νωρίτερα καταλάβετε τι χάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα αντιληφθείτε πόσα έχετε να κερδίσετε αν φύγετε.

5) Ποια γνώμη;

Πολλές φορές μία διαφωνία σώζει μία σχέση, άλλες, πάλι, χρειάζεται η απόλυτη σιωπή. Αν για να σώσετε τη σχέση σας, είστε αυτός/αυτή που πάντα υποχωρεί, χωρίς να εκφράζει τη γνώμη του/της, τότε είστε το «θύμα» της ίδιας σας της σχέσης. Μία υγιής σχέση δε σημαίνει να κάνετε τον άλλον ευτυχισμένο, αλλά να γίνεστε μαζί ευτυχισμένοι.