Το αντισυλληπτικό χάπι είναι το συχνότερο μέτρο πρόληψης ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης που χρησιμοποιείται στις περισσότερες χώρες. Ωστόσο πολλές γυναίκες το σταματούν καθώς πιστεύουν, ότι τους προκαλεί αύξηση του βάρους του σώματός τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις εργασίες, που έγιναν κατά τα τελευταία 30 χρόνια, οι οποίες είχαν ως αντικείμενο τη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της ορμονικής αντισύλληψης και της πρόσληψης βάρους σώματος από τις γυναίκες.

Επισημαίνεται, ότι η ποσότητα των ορμονών στα αντισυλληπτικά που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι κατά πολύ μικρότερη από την ποσότητα που χρησιμοποιείτο παλαιότερα.  

    

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι καμία από τις εργασίες της τελευταίας τριαντακονταετίας δεν βρήκε καθαρή σχέση μεταξύ ορμονικής αντισύλληψης και αύξησης του βάρους του σώματος. Ωστόσο τονίζεται ότι οι έρευνες που έγιναν μέχρι σήμερα δεν ήσαν αρκετά μεγάλες για να δοθεί μια τελεσίδικη απόδειξη ή απάντηση για το ζήτημα.

Θα συγκρατήσουμε ότι με τα δεδομένα που μας προσφέρει σήμερα η έρευνα φαίνεται πολύ απίθανο ότι η ορμονική αντισύλληψη προκαλεί αξιοσημείωτη αύξηση του βάρους σώματος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!