Είναι πολλά και διαφορετικά τα κριτήρια για την επιλογή μιας σχέσης, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει ένα κύριο χαρακτηριστικό που μας τραβά σε κάποιον και επιλέγουμε να είμαστε μαζί του. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημαντικό για εμάς και πιθανώς το αναζητάμε σε κάθε πιθανό σύντροφο.

Ειδικοί ψυχολόγοι προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα που στηρίζεται το μοτίβο μας, αλλά και με ποιο κριτήριο επιλέγουμε μια ερωτική σχέση, έχουν δημιουργήσει ένα εικονικό ψυχολογικό τεστ, το οποίο μπορεί να φανερώσει πολλά για τον τρόπο που θα επιλέξουμε έναν σύντροφο.

Παρατήρησε προσεκτικά την παρακάτω εικόνα του ψυχολογικού τεστ

Και τώρα, τι είδες πρώτα;

1. Αν είδες το πρόσωπο του άντρα

Αν είδες πρώτα το πρόσωπο του άντρα όταν κοίταξες αυτήν την εικόνα, η κρυφή σου αδυναμία όταν ερωτεύεσαι και επιλέγεις έναν άνθρωπο, είναι η συναισθηματική σου κατάσταση. Δηλαδή; Όλοι μας κουβαλάμε διάφορες εμπειρίες από προηγούμενες σχέσεις, οι οποίες είτε μας πλήγωσαν, είτε μας απογοήτευσαν, είτε μας απομάκρυναν.

Αυτό σημαίνει πως σε μια επόμενη σχέση, θα θελήσεις τον χρόνο σου, και θα προχωρήσεις αργά και σταθερά χωρίς βιασύνες, μέχρι να βεβαιωθείς πως ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι ο κατάλληλος.

2. Αν είδες το πουλί να κρατάει το κλαδί

Στην περίπτωση που είδες πρώτα-πρώτα το πουλί στο πάνω μέρος της εικόνας, που κρατάει ένα κλαδί, τότε επιθυμείς να έχεις ως σύντροφο κάποιον, τον οποίο μπορείς να φροντίζεις. Τίποτα δεν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, από το να εξυπηρετείς τον σύντροφο σου και να βεβαιώνεσαι πως του παρέχεις ό,τι χρειάζεται.

Ωστόσο πριν δώσετε ένα κομμάτι του εαυτού σας σε μια σχέση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως είναι το κατάλληλο πρόσωπο.

3. Αν είδες τη γοργόνα στον βράχο

Εδώ τα πράγματα; γίνονται κάπως περίπλοκα, καθώς αν είδες την γοργόνα πάνω στον βράχο, τότε αυτό σημαίνει πως έχεις την πεποίθηση πως πάντα κάτι καλύτερο βρίσκεται στην γωνία. Δεν μπορείς να διαχειριστείς εύκολα τον εαυτό σου, ενώ απαιτείς την τελειότητα από τον άνθρωπο που θα επιλέξεις να είσαι μαζί του.

Μπορεί να είστε πραγματικά υπέροχος σύντροφος, ωστόσο μην καταστρέφετε τις σχέσεις από μικροπράγματα και διαρκείς τσακωμούς.