Η άσκηση σεξουαλικής δραστηριότητας σε αμμώδη παραλία ή κοντά σε υδάτινη περιοχή ακούγεται συναρπαστικό και περιπετειώδες, αλλά υπάρχουν σημαντικές εκτιμήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία.

Και μπορεί να υπάρχει ο έντονος ερωτισμός που αψηφά τη λογική, έρχεται όμως πάλι η επιστήμη και τεκμηριωμένα αναφέρει βασικούς λόγους που θα έπρεπε το σεξ στη θάλασσα να αποφεύγεται.

 • Υπάρχει ο κίνδυνος μία προσωπική σου και μόνο στιγμή να ειδωθεί από άλλους ανθρώπους. Όσος προσεκτικός και να είσαι, όλο και κάποιος μπορεί να εμφανιστεί.
 • Ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια: Η άσκηση σεξουαλικής δραστηριότητας σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών, μπορεί να οδηγήσει σε νομικές συνέπειες, καθώς μπορεί να θεωρηθεί άσεμνη έκθεση ή δημόσια προσβολή της δημοσίας αιδούς ανάλογα με την τοπική νομοθεσία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να σέβεστε τους νομικούς και πολιτιστικούς κανόνες της περιοχής.
 • Η άμμος με την οποία είναι γεμάτη η παραλία, μπορεί να κολλήσει παντού και να γίνει απίστευτα ενοχλητική. Όσο και να αισθανθείς ωραία, η άμμος στο τέλος θα σου χαλάσει τη διάθεση!
 • Το σεξ στη θάλασσα δεν επιτρέπει την προφύλαξη. Σε μία εποχή που τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα βρίσκονται σε αύξηση, δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε μία πράξη η οποία μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη για την υγεία σου. Ακόμα περισσότερο αν δε γνωρίζεις καλά το σύντροφό σου και δεν είσαι σίγουρος για την υγεία του. Αντιλαμβανόμαστε πως ο κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος, για αυτό πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση πριν προβούμε σε αυτή την ενέργεια.
 • Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει εγκυμοσύνη από μία σεξουαλική επαφή στη θάλασσα; Αυτό μπορούμε να πούμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο (ακόμα και αν σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί). Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το σπέρμα υπόκειται στο νερό το οποίο έχει σπερματοκτόνο δράση.
 • Το αλάτι της θάλασσας: Το θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσει τσουξίματα και ερεθισμούς στο δέρμα, ειδικά στο μέρος της ευαίσθητης περιοχής.
 • Το θαλασσινό νερό είναι ικανό να προκαλέσει ερεθισμούς και πολλές λοιμώξεις (ειδικά στις γυναίκες), όπως κολπίτιδες και τραχηλίτιδες. Ο λόγος είναι ότι περιέχει διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν κατοικούν στο ανθρώπινο σώμα. Και ενώ ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες, αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν περιπτώσεις που και οι άντρες μπορούν να υποστούν μία λοίμωξη. Αυτό όμως θα μπορούσε να κάνει τους άνδρες συντρόφους πιο ευαίσθητους, διότι αφορά την υγεία της συντρόφου και αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητά τους.
 • Το θαλασσινό νερό δε βοηθάει να λιπανθεί ο γυναικείος κόλπος όσο χρειάζεται (αδύνατη άλλωστε η χρήση κάποιου λιπαντικού σεξ), με αποτέλεσμα, να αυξάνεται η πιθανότητα μικροτραυματισμών.
 • Μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, ειδικά όταν κάποιος επιχειρεί ερωτική συνεύρεση μέσα στα βαθιά. Τα αγγίγματα, τα φιλιά και οι έντονες αγκαλιές καλό είναι να αποφεύγονται στη θάλασσα.
 • Έκθεση στον ήλιο: Η ενασχόληση με τη σεξουαλική δραστηριότητα σε μια παραλία σας εκθέτει στο άμεσο ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα και μακροχρόνιες βλάβες στο δέρμα. Είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε αντηλιακό, να αναζητάτε σκιά όταν είναι απαραίτητο και να παραμένετε ενυδατωμένοι για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με την έκθεση στον ήλιο.
 • Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι: Οι παραλίες μπορεί να παρουσιάζουν και άλλους περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως αιχμηρά αντικείμενα κρυμμένα στην άμμο, θαλάσσια ζωή (π.χ. μέδουσες) στο νερό ή απρόβλεπτα θαλάσσια ρεύματα. Η άσκηση σεξουαλικής δραστηριότητας σε αυτά τα περιβάλλοντα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ατυχημάτων ή τραυματισμών. Είναι σημαντικό να προσέχετε το περιβάλλον σας και να εξασφαλίζετε ένα ασφαλές περιβάλλον.