Αυτές τις μέρες είναι πολύ εύκολο η σεξουαλική ζωή να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το τρέξιμο για τις τελευταίες υποχρεώσεις πριν από τις γιορτές, τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, τα εορταστικά καλέσματα, η δουλειά, τα παιδιά, είναι στο επίκεντρο.

Οι ειδικοί επί του θέματος, ωστόσο, επισημαίνουν ότι η απολαυστική σεξουαλική ζωή μπορεί να μπει στη λίστα με τα… δώρα στις γιορτές και εξηγούν ότι, ακολουθώντας συγκεκριμένες συμβουλές, μπορούμε να περάσουμε καλά με τον/την ερωτική μας σύντροφο.

Κάντε τον μεταξύ σας χρόνο ξεχωριστό. Προετοιμάστε το έδαφος για καυτές συνευρέσεις, αρχίζοντας από τα απλά.  Οι αγκαλιές είναι άκρως ελκυστικές και δείχνουν το ενδιαφέρον μας για τον άλλο. Επίσης, παρακολουθήστε με τον σύντροφό σας μια ρομαντική ταινία.

Αγκαλιά στον καναπέ και ταινία είναι ένας ωραίος συνδυασμός για να χαλαρώσει το ζευγάρι και να νιώσει οικειότητα. Αν, δε, κάποια στιγμή, τα παιδιά πάνε για ύπνο, μπορεί να βιώσει πολύτιμες προσωπικές στιγμές.

Εκμεταλλευτείτε τη στιγμή. Το σεξ σε άλλο μέρος του σπιτιού, αντί στην κρεβατοκάμαρα, είναι ερεθιστικό. Οπότε, εάν είστε μόνοι στο σπίτι, γιατί να μην το κάνετε; Οι ειδικοί προτείνουν επίσης μια νύχτα σε ξενοδοχείο, κάτι που βρίσκουν πολλά ζευγάρια άκρως ελκυστικό. Αν σας δοθεί η ευκαιρία, αξιοποιήστε την στο έπακρο.

Μιλήστε για το σεξ. Η σημασία της καλής επικοινωνίας, όσον αφορά στη σεξουαλική ικανοποίηση, είναι γνωστή. Υπάρχουν πολλά στοιχεία, που δείχνουν ότι το ενδιαφέρον μας για το σεξ μειώνεται με τα χρόνια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Το να μιλάμε με τον σύντροφό μας για τις επιθυμίες, τις προσδοκίες ή τα προβλήματά μας -από τον πονοκέφαλο που μπορεί να έχουμε μέχρι την κούραση από τα ψώνια των γιορτών- αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για το σεξ και φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά.

Σπάστε τη ρουτίνα. Δοκιμάστε να κάνετε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνήθως. Για παράδειγμα, κάντε σεξ το πρωί, μόλις ξυπνήσετε. Ή βάλτε τα ερωτικά βοηθήματα στο παιχνίδι. Επίσης φέρτε εορταστικά εδέσματα στο κρεβάτι και μοιραστείτε εν μέσω καυτών φιλιών και ερωτικού μασάζ. Είναι οι μικρές αλλαγές, που κάνουν πικάντικη την ερωτική ζωή!