Η Beth Ribarsky, ειδική σχέσεων και καθηγήτρια διαπροσωπικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois Springfield, αναφέρει σε άρθρο της, ότι υπάρχουν πέντε μηνύματα που καλό θα ήταν να αποφύγεις να στείλεις νωρίς το πρωί στον σύντροφό σου.

Όπως υποστηρίζει η ειδικός για τα πρωινά μηνύματα: «Καθημερινές σχεσιακές τελετουργίες όπως αυτή μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός κλίματος σταθερότητας, που κρατά ένα ζευγάρι συνδεδεμένο».

Ωστόσο, όπως τονίζει αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τηρείς ευλαβικά τέτοιες συνήθειες στη σχέση σου. Άλλωστε, δεν είναι όλα τα μηνύματα κατάλληλα για όλες τις ώρες.

Ποια είναι αυτά:

Το ειρωνικό μήνυμα: «Μια χαρά πηγαίνει η μέρα μου, ευχαριστώ που ρώτησες»

Εάν σου αρέσει να λαμβάνεις πρωινά μηνύματα από τον σύντροφό σου, αλλά δεν τα λαμβάνεις, αυτός δεν είναι λόγος ώστε ένα επικριτικό μήνυμα να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις το πρωί.

Καλό θα είναι να ξεκινάς με μια θετική διάθεση. Επίσης, δεν γνωρίζεις τι μπορεί να συμβαίνει εκείνη την ώρα στον άλλον, οπότε μην κάνεις υποθέσεις πριν ακούσεις τι έχει να σου πει.

Το πανικόβλητο: «Πάρε με όταν ξυπνήσεις. Είναι επείγον».

Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται άγχος από τη στιγμή που θα ξυπνήσει. Τα ασαφή πρωινά μηνύματα, όμως, μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητο και περιττό στρες.

Καλύτερα πες απευθείας ποιο είναι το επείγον ή μην στείλεις καθόλου μήνυμα.

Το επιτακτικό: «Εδώ είναι μια λίστα με αυτά που πρέπει να κάνεις σήμερα»

Το να ξυπνάς και να τσεκάρεις τις δικές σου υποχρεώσεις για την ημέρα μπορεί να προκαλέσει ήδη αρκετό άγχος σε σένα. Αντιλαμβάνεσαι, επομένως, ότι το τελευταίο πράγμα που θέλει να λάβει κάποιος το πρωί είναι ένα μήνυμα με μια λίστα γεμάτη υποχρεώσεις.

Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να επικοινωνήσεις τις ανάγκες σου στο άλλο άτομο. Ίσως μία καλή λύση είναι να αποφεύγεις αυτή να είναι η πρώτη επικοινωνία της ημέρας με τον σύντροφό σου.

Το ζηλιάρικο: «Γιατί δε μου έστειλες χθες το βράδυ;»

Μια καλή σχέση δεν έχει ανάγκη τη συνεχή ψηφιακή επικοινωνία. Ας αποφύγεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου ανακρίνοντας τον άνθρωπό σου.

Η Isabella Meyer, ειδικός στην ψυχολογία και συντάκτρια στο Artincontext, λέει ότι αρνητικά πρωινά μηνύματα μεταξύ των ζευγαριών, όπως αυτό, μπορεί συχνά να είναι «σημάδι τεταμένης σχέσης», ειδικά αν είναι υπερβολικά επικριτικά.

Το απλό: «Καλημέρα»

Αυτό το μήνυμα στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την κουλτούρα των σχέσεων, αλλά οι ειδικοί λένε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι καλό να στέλνεις μια σκέτη καλημέρα το πρωί.

Σύμφωνα με την Chelsea Leigh Trescott, παρουσιάστρια του podcast Thank You Heartbreak, ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να στείλεις το πρωί είναι οτιδήποτε ένα γενικό, αόριστο μήνυμα, που δεν έχει τίποτα προσωπικό για τον παραλήπτη.