Η αγάπη που τρέφει κάθε άντρας για τη μητέρα του είναι καλός οιωνός για τη σχέση σου μαζί του, αφού δείχνει ωριμότητα και ένα σημαντικό βαθμό ψυχικής ισορροπίας.

Όταν η σχέση μητέρας-ενήλικου γιου είναι θερμή αλλά ισορροπημένη, σημαίνει ότι εκείνη είχε κάνει καλή δουλειά με την ανατροφή του κι ότι του έχει εμφυσήσει τον ίδιο σεβασμό για όλες τις εκπροσώπους του φύλου της.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι η αγάπη ενός άντρα για τη μητέρα του ξεπερνάει τα όρια και φτάνει να καταλάβει εξολοκλήρου την καρδιά του, σε βαθμό που δεν αφήνει χώρο για καμιά άλλη γυναίκα στη ζωή του.

Ποια είναι αυτά;

1. Η μητέρα του είναι η προτεραιότητά του.

Ακόμα και αν δεν την έχετε γνωρίσει προσωπικά, μπορεί ο σύντροφός σας να σας λέει ότι κάθε Κυριακή του είναι κλεισμένη για εκείνη, ή να ακυρώνει τελευταία στιγμή τα ραντεβού σας γιατί του τηλεφώνησε η μητέρα του και τον παρακάλεσε να περάσει από το σπίτι της για «να ρυθμίσει την τηλεόραση».

2. Ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να κάνει μακροχρόνιες σχέσεις.

Φαινομενικά είναι ο ιδανικός άντρας, αλλά καμία ερωτική σχέση του μέχρι τώρα δεν έχει κρατήσει περισσότερο από λίγους μήνες. Μια εξήγηση μπορεί να είναι η μη υγιής προσκόλληση στη μητέρα του, που τον εμποδίζει να προχωρήσει στην προσωπική ζωή του.

3. Γίνεται άλλος άνθρωπος όταν είναι μαζί της.

Μπορεί να δείχνει ασυνήθιστα αναστατωμένος ή χαρούμενος κοντά της ή να εκδηλώνει τρυφερότητα που δεν έχει εκφράσει ποτέ απέναντί μας. Ακόμα και αν στην αρχή μάς φαίνεται χαριτωμένη η στενή σχέση του με τη μητέρα του, στην πραγματικότητα μπορεί να έχουμε απέναντί μας μια αντίζηλο που δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με τίποτα.

4. Είναι «απών» από τη σχέση μας ή υπερβολικά απαιτητικός.

Μπορεί να μας φαίνεται αποστασιοποιημένος, καθώς αδυνατεί να μας προσφέρει συναισθηματικά όσα χρειαζόμαστε, λόγω των ανεπίλυτων προβλημάτων με τη μητέρα του. Ή, αντιθέτως, να προσκολλάται πάνω μας, θέλοντας να αντικαταστήσει την παθολογική σχέση που έχει μαζί της με τη δική μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!