Σύμφωνα με μια θεωρία, ερωτευόμαστε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας, σε τρία διαφορετικά στάδια της ζωής μας. Κάθε έρωτας είναι πολύ διαφορετικός από τους άλλους και μας διδάσκει κάτι διαφορετικό, το οποίο διαμορφώνει αυτό που είμαστε. Οι τρεις έρωτες είναι: ο πρώτος έρωτας, η έντονη αγάπη και η αγάπη χωρίς όρους.

1. Η πρώτη αγάπη:

Αυτή η αγάπη είναι σαν παραμύθι. Είναι η στιγμή που νομίζεις ότι θα διαρκέσει για πάντα. Συχνά βιώνουμε τον πρώτο μας έρωτα στο λύκειο, συνήθως για μια ασήμαντη διαφωνία που καταλήγει σε χωρισμό, αλλά η σχέση δεν είναι ποτέ αρκετά δυνατή για να διαρκέσει.

Αυτή η αγάπη είναι συνήθως πιο επιφανειακή και επικεντρώνεται στο πώς φαίνεται η σχέση στους άλλους. Σίγουρα βιώνεται ως αληθινή αγάπη εκείνη τη στιγμή, αλλά συνήθως δεν είναι η βαθιά και ώριμη αγάπη που βιώνεται αργότερα. Όταν οι άνθρωποι χωρίζουν με την πρώτη τους αγάπη, μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό στην αρχή, αλλά συνήθως ανακάμπτουν γρήγορα.

2. Η έντονη αγάπη:

Πρόκειται για μια δεύτερη αγάπη, που συνήθως ανατρέπει τον κόσμο μας. Όταν μπαίνουμε σε αυτή την έντονη ερωτική ιστορία, η σχέση γίνεται καθρέφτης της ψυχής μας, αποκαλύπτοντας όλες τις ανασφάλειες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Σε αυτή τη σχέση μπορεί να βιώσουμε ζήλια, φόβο και αυτοαμφισβήτηση όπως δεν έχουμε ξανανιώσει ποτέ.

Συχνά προσπαθούμε να τα αλλάξουμε, να τα προσαρμόσουμε, να τα κάνουμε τον τέλειο σύντροφό μας. Αυτή είναι μια αγάπη που μας κάνει να κουνιόμαστε πάνω κάτω, να φοβόμαστε και να μην εμπιστευόμαστε.

Αν και ο αποχωρισμός από αυτή τη σχέση είναι απερίγραπτα επώδυνος, μέσα από αυτό το σπαραγμό μπορούμε πραγματικά να αναπτυχθούμε, να αλλάξουμε, να εξελιχθούμε και να βρούμε εσωτερική δύναμη και ανθεκτικότητα που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε.

3. Η άνευ όρων αγάπη:

Αφού ανακάμψουμε από έναν έντονο ερωτικό χωρισμό, επουλώνοντας μεγάλες πληγές και αναπτύσσοντας την αυτοαγάπη, εμφανίζεται ένας απροσδόκητος έρωτας. Κάποιος που έρχεται από το πουθενά και τον αισθάνεσαι απόλυτα σωστό. Δεν υπάρχει κανένα παζάρι, απλά νιώθεις σαν στο σπίτι σου μαζί του. Τον αποδέχεσαι γι’ αυτό που είναι, με όλες τις ατέλειες και τις αποχρώσεις του.

Νιώθετε περισσότερο ο εαυτός σας μαζί του και εμπνέετε ο ένας τον άλλον, ενώ είστε πάντα ο καλύτερος εαυτός σας. Όταν αντιμετωπίζετε εμπόδια και δυσκολίες στη σχέση σας, εργάζεστε και οι δύο μαζί για να τα ξεπεράσετε.Αυτή είναι η άνευ όρων αγάπη που σηματοδοτεί την αρχή της αιωνιότητας και ευχαριστείτε το σύμπαν κάθε μέρα που τον καθοδηγεί στο μονοπάτι του.