Το φαινόμενο «friends with benefits» ή αλλιώς «φίλοι με προνόμια» αρχίζει να γίνεται όλο και πιο συχνό στην εποχή μας, μιας και οι άνθρωποι πλέον δύσκολα αποφασίζουν να μπουν σε μια σοβαρή σχέση, αλλά δεν παραβλέπουν και τις ανάγκες τους.

Πιο συγκεκριμένα, «Friends with benefits» είναι όταν δύο άτομα αποφασίζουν να κάνουν μόνο σεξ και τίποτα παραπάνω.

Πρόκειται για μια σχέση ιδιαίτερη και με πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Ωστόσο σε μια τέτοιου είδους σχέση, υπάρχουν πολλά τα οποία μπορεί να πάνε λάθος και να σε πληγώσουν ή να πληγώσεις στο τέλος.

Όσο ξεκάθαρη και να είναι η κατάσταση, τα πράγματα αλλάζουν

Μπορεί όλα να είναι πολύ καλά βαλμένα σε κουτάκια στο μυαλό σου. Όμως, δεν είναι σίγουρο πως όλα θα παραμείνουν έτσι όσο περνάει ο καιρός και συνηθίζετε ο ένας την παρέα του άλλου. Μπορεί να είχατε ξεκινήσει αυτήν την κατάσταση γνωρίζοντας και οι δύο πως δεν μπορείτε να περιμένετε πολλά, γιατί θέλετε να είστε σε μία χαλαρή φάση. Δεν μπορεί κανείς όμως να σου υπογράψει πως έτσι θα μείνουν τα πράγματα και στην πορεία. Το καλό σενάριο είναι πως και οι δύο θα αναπτύξετε συναισθήματα και θα ζήσετε εσείς καλά και εμείς καλύτερα. Ωστόσο, το πιο σύνηθες σε αυτές τις καταστάσεις είναι πως ο ένας από τους δύο θα θέλει παραπάνω, ενώ ο άλλος δεν θα έχει την πρόθεση να αλλάξει κάτι.

Κάποια στιγμή, κάποιος θα το λήξει

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως δεν υπάρχουν συναισθήματα, όταν έρθει η ώρα κάποιος να το λήξει, ο άλλος θα πληγωθεί. Μία τέτοια σχέση είναι πιθανόν να λήξει, γιατί κάποιος έχει βρει ένα τρίτο πρόσωπο με το οποίο όντως θέλει κάτι παραπάνω. Δεν λέω πως θα στενοχωρηθείς, αλλά πως θα πληγωθεί ο εγωισμός σου σε μία τέτοια περίπτωση. Και φυσικά, θα αλλάξουν κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σου και αυτό σίγουρα δεν θα σου αρέσει.

Θα βρεθείς μπροστά σε περιπτώσεις που θα φλερτάρει με άλλες

Και σε αυτήν την περίπτωση, ακόμα κι αν δεν νιώθεις απολύτως τίποτα, το να φλερτάρει με άλλη μπροστά σου θα θίξει τον εγωισμό σου. Είναι απολύτως λογικό εκείνη την ώρα να νιώσεις πως δεν δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για την όποια σχέση εσείς έχετε ορίσει πως θέλετε. Η ζήλια είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Και δυστυχώς είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ελέγξουμε στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εάν είστε σε κοινή παρέα… παίζετε με τη φωτιά

Όταν σκέφτεσαι πως θες να αποκτήσεις έναν friend with benefits, πρώτα πρώτα θα κοιτάξεις τις εναλλακτικές γύρω σου. Ίσως βρεις κάποιον από την παρέα σου. Στο παιχνίδι αυτό ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας σε αυτές τις περιπτώσεις. Πέρα από το ότι μπορεί να θέλετε να το κρατήσετε κρυφό και αυτό είναι αδύνατον σε μία τέτοια κατάσταση, κάποια στιγμή η σχέση σας για τον ένα ή τον άλλο λόγο θα λήξει. Εάν δεν λήξει καλά, κατ’ αρχάς θα έχετε χαλάσει τη μεταξύ σας σχέση. Εάν η φιλία σας είναι δυνατή, αυτό σίγουρα θα σε επηρεάσει γιατί δεν έχασες απλώς έναν τύπο με τον οποίο έκανες κάτι, αλλά έναν φίλο σου, έναν άνθρωπο που σε ήξερε καλύτερα από τον καθένα. Αλλά ας το βάλουμε αυτό στην άκρη και ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Εάν σε μια παρέα, δύο άτομα ξαφνικά απομακρυνθούν, οι υπόλοιποι της παρέας γιατί να την πληρώσουν;

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!