Στις μέρες μας οι σχέσεις περνούν μία από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία τους. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τις περισσότερες φορές ούτε τι θέλουν από τον εαυτό τους, ούτε τι θέλουν από τους άλλους, με αποτέλεσμα η κρίση στις διαπροσωπικές επαφές να είναι πολύ έντονη.

Κάπως έτσι, προέκυψε ο όρος DTR, ο οποίος προέκυψε μετά από τις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας στον τομέα των σχέσεων και προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Define The Relationship», που σημαίνει: Προσδιόρισε τη σχέση.

Παλαιότερα, οι σχέσεις ήταν αρκετά πιο ξεκάθαρες με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι που αρχίζουν να βγαίνουν μαζί, χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν το «τι είναι αυτό που έχουν» και τι θέλει ο ένας και τι ο άλλος.

Έτσι λοιπόν, αν βρίσκεστε στη φάση μιας νέας γνωριμίας τότε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, αλλά και για να ξέρετε από την αρχή που βαδίζετε κι αν ταιριάζουν τα θέλω σας, καλό θα ήταν να κάνετε σχετικά νωρίς μια DTR συζήτηση, ξεκαθαρίζοντας τι είδους σχέση επιθυμείτε να έχετε.

Με αυτό τον τρόπο, το DTR θα σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο εάν δεν συμβαδίζουν τα θέλω σας με το σύντροφό σας. Αρκετές φορές, ο ένας βλέπει τη σχέση πιο χαλαρά και ο άλλος πιο σοβαρά: αυτό είναι κάτι που αν δεν ειπωθεί από την αρχή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει πρόβλημα στη συνέχεια.

Και μην φοβηθείτε να πείτε τι πραγματικά θέλετε από τον άλλον. Αν κάνετε ότι συμβιβάζεστε με αυτό που επιθυμεί εκείνος, πολύ σύντομα δεν θα περνάτε καλά και το πιθανότερο είναι να πληγωθείτε. Το  DTR είναι το όπλο σας. Χρησιμοποιήστε το υπέρ σας.

Επιμέλεια: Έλενα Φάκου

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!