Τα τελευταία χρόνια ο ρομαντισμός στις σχέσεις «βάλλεται» από μια εισροή όρων, συμπεριφορών και τρόπων γνωριμιών που ποτέ πριν δεν είχε γνωρίσει το ανθρώπινο είδος. 

Μετά το lovebombing, το breadcrumbing και το cuffing, πλέον υπάρχει και το submarining, αλλιώς γνωστό και ως zombieing.

Το όνομα της συγκεκριμένης τάσης προέρχεται από την αγγλική λέξη «submarine» που σημαίνει υποβρύχιο και αντικατοπτρίζει την κίνηση που κάνει το υποβρύχιο, το οποίο εξαφανίζεται αθόρυβα στα βάθη της θάλασσας, το ίδιο αθόρυβα εμφανίζεται στην επιφάνεια, χωρίς καμιά προειδοποίηση.

Οι άνθρωποι που κάνουν submarining σε μία σχέση ή γνωριμία διακόπτουν απότομα την επικοινωνία, χωρίς καμία δικαιολογία (όπως στο ghosting), αλλά επιστρέφουν με άνεση και δρουν σαν τίποτα από τα προηγούμενα να μην είχε συμβεί.

Το submarining είναι το ίδιο τοξικό με τα υπόλοιπα trends που κυριαρχούν στις σύγχρονες σχέσεις, επειδή εστιάζει μόνο στα συναισθήματα του ενός ατόμου και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την ψυχολογία του άλλου. 

Το γεγονός του ότι δεν έχουμε κάποιον απέναντί μας και συνομιλούμε μέσω μιας οθόνης, σημαίνει ότι ορισμένες φορές ξεχνάμε ότι μιλάμε με έναν αληθινό άνθρωπο, με αποτέλεσμα οι σκέψεις και η ενσυναίσθησή μας να μην είναι αυτές που θα είχαμε αν συνομιλούσαμε με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο. Με λίγα λόγια, κρυβόμαστε πίσω από τις οθόνες – πράγμα που δεν αποτελεί δικαιολογία για μια αγενή και ασυνεπή συμπεριφορά.

Τι να κάνετε όταν ένας άνθρωπος εμφανίζεται ξανά στη ζωή σας χωρίς προειδοποίηση

Το πιθανότερο είναι ότι εκείνος που θα επανεμφανιστεί στη ζωή σας θα έχει και μια πολύ καλή δικαιολογία για την απουσία του, όταν ζητήσετε εξηγήσεις. 

Αν αποφασίσετε πως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως τον έχετε δει να είναι ασυνεπής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!