Στην πραγματική ζωή, το σεξ με έναν νέο σύντροφο, ακόμη και με έναν που σου αρέσει πολύ, μπορεί να είναι άβολο, περίεργο ή απλώς κακό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι δεν μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο. Αν πιστεύεις ότι η πρώτη σας σεξουαλική επαφή, δεν ήταν ενδεικτική και ότι η εμπειρία μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη στην πορεία, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις.

Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι υπερβολικά

Όταν είσαι ενθουσιασμένη με κάποιον, είναι φυσιολογικό να φαντασιώνεσαι πώς θα είναι το σεξ μαζί του. Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι προσδοκίες σου γίνονται υπερβολικά μεγάλες. Όσο περισσότερο το σκέφτεσαι και το αναλύεις στο κεφάλι σου, τόσο πιο περίπλοκο γίνεται, κάτι που θα έπρεπε να είναι μέσες-άκρες απλό. Και όσο περισσότερο τα «φουσκώνεις» στο κεφάλι σου, τόσο πιο έντονη θα είναι μια πιθανή απογοήτευση. Απλά σκέψου: Ήσουν εκείνη τη στιγμή παρούσα ή είχες επικεντρωθεί στην εμπειρία που δημιούργησες στο μυαλό σου;

Εστίασε στις αισθήσεις σου, δίνοντας προσοχή σε αυτά που ακούς, μυρίζεις, γεύεσαι και αισθάνεσαι. Αυτή η προσέγγιση στο σεξ, μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστησή σου, καθιστώντας τη μια ξεχωριστή, αισθητηριακή εμπειρία, τόσο για εσένα, όσο τον σύντροφό σου. Με λίγα λόγια, βγες από κεφάλι σου και άκου το σώμα σου.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν το καλό σεξ

Το κακό σεξ, είναι συχνά απλώς μια περίπτωση κακής επικοινωνίας. Το να μιλάμε φαίνεται αρκετά απλό, αλλά συχνά ανησυχούμε μήπως πληγώσουμε τα αισθήματα του συντρόφου μας και αποφεύγουμε να υποστηρίξουμε τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις και επιθυμίες. Ωστόσο, η αποφυγή της συζήτησης μετά από μια κακή, σεξουαλική εμπειρία, καταλήγει να κάνει κακό σε όλους και να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες για πραγματική ευχαρίστηση.

Η επικοινωνία με έναν σεξουαλικό σύντροφο μπορεί να είναι λεκτική ή μη λεκτική και δεν χρειάζεται να είσαι σκληρή για να εκφράσεις την άποψή σου. Αντί να επισημάνεις τι δεν σου άρεσε, δοκίμασε να υπογραμμίσεις αυτά που απόλαυσες ή θα ήθελες περισσότερο. Το να είσαι ξεκάθαρη σχετικά με το τι απολαμβάνεις, μπορεί άλλωστε να λειτουργήσει τέλεια ως ερωτικό παιχνίδι.

Να θυμάσαι ότι το σεξ υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικό

Το να έχεις υπερβολικό άγχος για την κατάσταση, είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να σκοτώσεις τη λίμπιντο. Τείνουμε να ανησυχούμε για την εμφάνισή μας, για το αν ικανοποιούμε τον σύντροφό μας και για άλλα τόσα πράγματα.

Αντί να παίρνεις πολύ στα σοβαρά το «κακό» σεξ σας, προσπάθησε να υιοθετήσεις μια πιο παιχνιδιάρικη στάση για να ξεφύγεις από την πίεση και να τονώσεις την ερωτική διάθεση σου. Το παιχνίδι αυτό, θα σου χαρίσει και γνώσεις που μπορείς να εφαρμόσεις και στην κρεβατοκάμαρα. Μπορεί να είναι το θεμέλιο μιας εξαιρετικά ικανοποιητικής σεξουαλικής εμπειρίας.