Το νέο slogan της Ένωσης Εφημερίδων Αμερικής, είναι: «To διάβασμα είναι η νέα πιο σεξι δραστηριότητα», και όλα δείχνουν πως έχει δίκιο. Το ότι η ανάγνωση είναι σέξι, επιβεβαιώνεται και από έρευνες ψυχολόγων, αλλά και μέσα από συγγραφικά έργα.

Πρόσφατα ήρθε ακόμη μία επιβεβαίωση από έρευνα που έγινε σε δηλαδή dating app. Σύμφωνα με την eHarmony, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προφίλ των χρηστών που ανέφεραν την ανάγνωση ως ένα από τα χόμπι τους ήταν πιο ελκυστικά για το αντίθετο φύλο.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που ανέφεραν το διάβασμα ως ένα από τα ενδιαφέροντά τους λάμβαναν 19% περισσότερα μηνύματα, ενώ για τις γυναίκες το ίδιο ποσοστό περιοριζόταν στο 3%.

«Η ανάγνωση είναι πραγματικά μια δραστηριότητα που ασκεί γοητεία στους άλλους και θεωρείται -όσο περίεργο κι αν φαίνεται- σέξι», αναφέρει ψυχολόγος στην έρευνα. Σύμφωνα με τη συγγραφέα Τζάνετ Γουίντερσον, το διάβασμα είναι σέξι γιατί «η αίσθηση που αποπνέει είναι αυτή της απόλυτης συγκέντρωσης και τίποτα δεν είναι πιο σέξι από αυτό».