Σύμφωνα με νέα έρευνα από κοινωνικούς ψυχολόγους στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, οι άνθρωποι πάντα ψάχνουν την αγάπη στον ίδιο τύπο ανθρώπου ξανά και ξανά

«Είναι σύνηθες πως όταν μία σχέση τελειώνει οι άνθρωποι ρίχνουν την ευθύνη για τον χωρισμό στον πρώην σύντροφό τους και αποφασίζουν ότι χρειάζεται να γνωρίσουν ένα διαφορετικό τύπο ατόμου. Ωστόσο η έρευνά μας δείχνει ότι υπάρχει μία ισχυρή τάση να επιλέγουμε πάλι ανθρώπους με παρόμοια προσωπικότητα», δήλωσε o Δρ. Yoobin Park,  επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Ο Δρ. Park και ο συνεργάτης του Geoff MacDonald, συνέκριναν τις προσωπικότητες από τους νυν και τους πρώην συντρόφους 332 ανθρώπων και βρήκαν πολλές ομοιότητες.

Η ανάλυση των ερευνητών έδειξε ότι οι νυν σύντροφοι των συμμετεχόντων χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους με παρόμοιο τρόπο με τους πρώην συντρόφους.

«Ο βαθμός συνέπειας από τη μία σχέση στην επόμενη δείχνει ότι οι άνθρωποι μάλλον έχουν ένα “τύπο” προτίμησης όσον αφορά την επιλογή συντρόφου», δηλώνει ο Δρ. MacDonald. «Παρότι τα δεδομένα μας δεν ξεκαθαρίζουν γιατί οι σύντροφοι που επιλέγουμε έχουν παρόμοιες προσωπικότητες, είναι αξιοσημείωτο ότι τις ομοιότητες αυτές πιστοποιούν και οι ίδιοι οι σύντροφοι».

Σύμφωνα με τους ερευνητές μάλιστα τα ευρήματα προσφέρουν τρόπους για να κρατηθούν οι σχέσεις υγιείς και τα ζευγάρια χαρούμενα.

«Σε κάθε σχέση, οι άνθρωποι μαθαίνουν στρατηγικές για να δουλεύουν με την προσωπικότητα του συντρόφου τους. Αν η προσωπικότητα του νέου σας συντρόφου μοιάζει με του πρώην συντρόφου σας, σας δίνει την ευκαιρία αυτή τη φορά να ξεκινήσετε μία νέα σχέση με μία καλή βάση», δηλώνει ο Δρ. Park.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!