Αρκετές φορές οι αρτιμελείς έχουν αναρωτηθεί εάν τα άτομα με αναπηρία έχουν σεξουαλική ζωή ή όχι. Σε ένα κατατοπιστικό post από τον επίσημο λογαριασμό του kleidarotripa βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον post που εξηγεί τι συμβαίνει με την σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία: Η αναπηρία λοιπόν είναι κουλ και σέξι!

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τα ανάπηρα άτομα δεν έχουν σεξουαλική ζωή και σεξουαλικές ανάγκες. Η σεξουαλικότητα δεν είναι κάτι που συνδέεται με τις βλάβες. Άλλο η σεξουαλική πράξη κι άλλο η σεξουαλικότητα.

Δηλαδή, ο ερωτισμός, η όρεξη, η ερωτική ενέργεια κλπ δεν αλλάζουν με μια βλάβη. Η αναπηρία (καταπίεση & αποκλεισμός από πολιτεία και κοινωνία) κάνει ένα άτομο να νιώσει μειονεκτικά, θεωρώντας ότι πρέπει να ντρέπεται για το σώμα του επειδή είναι διαφορετικό από το πρότυπο. Νιώθεις δηλαδή μειονεκτικά επειδή σου μάθανε πως το ερωτεύσιμο σώμα περπατάει, βλέπει κλπ κλπ. Αυτά όμως είναι π@π@ς. Όλα τα σώματα είναι ερωτεύσιμα!

 Όσο θεωρούμε ότι τα ανάπηρα άτομα είναι παιδιά ή άγγελοι επί της γης, έχοντας αναχρονιστικές αντιλήψεις, δεν πρόκειται να βοηθήσουμε στην αποδοχή. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να θρέφουμε τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση. 

Κείμενο by @cool_crips

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!