Η ασπιρίνη είναι η καλύτερη θεραπεία για μία ραγισμένη καρδιά, υποστηρίζει η Guardian και μία ομάδα Αμερικανών ψυχολόγων.

Όπως αναφέρει ο ψυχολόγος Γουόλτερ Μισέλ, το να μιλάμε για μια αποτυχημένη σχέση δεν απαλύνει τον πόνο του χωρισμό και μπορεί να κάνουν μερικούς ανθρώπους να αισθανθούν ακόμα χειρότερα.

Αντί για μελαγχολία, ο Μισέλ συνιστά δύο ασπιρίνες, οι οποίες θα περιορίσουν τον πόνο και θα βοηθήσουν το άτομο να αποστασιοποιηθεί και να δει τα πράγματα πιο καθαρά. Αντίθετα το να μηρυκάζουμε τις κακές εμπειρίες μας, οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο.

«Η κοινή λογική υποδεικνύει ότι αν επανεξετάσουμε σε βάθος τις αρνητικές εμπειρίες μας για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί συνέβη, θα είμαστε τελικά σε θέση να προχωρήσουμε. Ωστόσο, η νέα έρευνα δείχνει ότι μερικοί άνθρωποι γίνονται μόνο χειρότερα έτσι» εξηγεί ο Μισέλ.

«Κάθε φορά που αφηγούνται την εμπειρία για τον εαυτό τους, τους φίλους τους ή θεραπευτή τους, γίνονται μόνο πιο καταθλιπτικοί. Η αυτο-αποστασιοποίηση, αντίθετα, τους επιτρέπει να έχουν μια πιο αντικειμενική άποψη, χωρίς την επανενεργοποίηση του πόνου τους, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν την εμπειρία.»