Τι σε αγχώνει; Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μας επηρεάζουν περισσότερο. Ο λόγος είναι επειδή ταράζουν τις σταθερές μας. Όταν λοιπόν αλλάζει η ισορροπία των πραγμάτων στην ζωή μας είναι λογικό να δημιουργούνται συναισθήματα όπως, ανασφάλεια, φόβος, αγωνία, άγχος. Πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί τα συναισθήματα αυτά; Αρχικά, θα πρέπει να εντοπίσει την πηγή του κακού. Πώς μπορεί; Με την μέθοδο του «μπακάλη», κοινώς χαρτί και μολύβι.
Γράψτε ποιοι είναι μεγαλύτεροι σας φόβοι. Με αυτό το τρόπο κάνετε μια αρχή. Φέρνετε κατάματα το φόβο σας.
Οικονομική ανασφάλεια, ανεργία: Σημάδι των καιρών η οικονομική κρίση που είναι γεγονός αλλά κυρίως ο αντίκτυπος που έχει στις ζωές όλων μας όπως ανεργία, προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα που προκύπτουν από τη σταδιακή μείωση μισθών και συντάξεων, ήταν το σπίρτο σε μια κοινωνία που ήδη είχε αρκετά προβλήματα. Είναι δύσκολο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το αντίθετο. Το θέμα είναι τι κάνεις από κει και πέρα; Αφήνεις να σε βγάλουν από το παιχνίδι; Μένεις και παραπονιέσαι για την αδικία και σε πόσο χάλια κατάσταση βρίσκεσαι; Ή προσπαθείς να δεις όσο πιο δημιουργικά μπορείς την περίοδο αυτή;
Workaholics vs ζωή: Μπορεί να μην ήταν επιλογή σου, αλλά έγινες. Τα laptop και τα smartphone ήρθαν για να κάνουν τη ζωή μας πιο πρακτική αλλά τελικά μας κράτησαν πια αλυσοδεμένους με το γραφείο. Άγχος, αγωνία, τηλέφωνα, είστε μονίμως σε εγρήγορση για να προλάβετε να απαντήσετε. Γυρνάω σπίτι μου και ηρεμώ, παίζω με τα παιδιά μου, μιλάω με το σύντροφό μου, αποτελούν πλέον σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο αν το ξανά σκεφτείτε. Χρειάζεται απλά τρόπο. Μην πάρετε το κινητό στην παραλία. Ή προσπαθήστε να μπείτε στα emails καθόλου. Σκεφτείτε ότι είστε διακοπές και σε μια όμορφη παραλία με φίλους ή με την οικογένεια σας. Σεβαστείτε το χρόνο σας και μην «μεταφερθείτε» πάλι στο γραφείο.
Προσπαθούμε να είμαστε τέλειοι:Το κυνήγι της τελειότητας σε επαγγελματική αλλά και σε προσωπική ζωή μας φορτώνει με στρες. Και το καλύτερο της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει η τελειότητα. Αντιθέτως, υπάρχει ένα απέραντο περιθώριο για βελτίωση. Αφήστε τον εαυτό σας να κάνει και κανένα λάθος. Δεν βοηθάει σε τίποτα να αγχώνεστε για να γίνουν όλα όπως πρέπει. Και αν πρέπει να το δούμε ως «πρέπει», τότε πρέπει να χαλαρώσετε. Είδατε δεν διαφέρει πολύ από τον τρόπο σκέψης σας!
Όταν λείπει το πάθος:Μια έννοια παρεξηγημένη γιατί συχνά συνδέεται με τα πάθη, δηλαδή τις κακές συνήθειες. Κι όμως το πάθος είναι η δυναμική που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας ώστε να αποφορτιζόμαστε. Είναι ότι μας ευχαριστεί και ότι μας κάνει να νιώθουμε ανάλαφροι. Πρόσωπο, πράγμα ένα όνειρο ή ένας στόχος. Δείξτε πάθος στο πιο όμορφο ταξίδι. Στο ταξίδι της ζωής σας.