Ένας καβγάς μπορεί να «ανάψει» τα αίματα μέσα σε μια σχέση αρκεί να γνωρίζουμε πώς να προσεγγίσουμε ξανά το σύντροφο μας. Σχέση χωρίς καβγάδες, ακόμα και για ανούσια ζητήματα, δεν υπάρχει! Φωνές, θυμός, εγωισμοί και δηλώσεις, που μπορεί και να μην εννοούμε, ακολουθούν σχεδόν κάθε τσακωμό.

Όμως, πως μπορούμε να προσεγγίσουμε ξανά το σύντροφο μας μετά από έναν γερό καβγά; Οι παρακάτω συμβουλές θα κάνουν την αρνητική ένταση της σχέσης να «εξατμιστεί» από πάνω σας!

Εντοπίζουμε τη ρίζα του «κακού» στον τσακωμό

Πολλές φορές μαλώνουμε χωρίς να έχουμε καταλάβει τον πραγματικό λόγο. Πρέπει να «κοιτάξουμε» κάτω από το επιχείρημα και να δούμε τον αληθινό λόγο, αυτόν που ίσως δεν εξέφρασε ο άλλος σωστά. Μπορεί να νιώθει ότι δεν είναι αρκετός για εμάς ή να νιώθει το φόβο της εγκατάλειψης και για αυτό να φέρεται περίεργα! Άλλωστε, έτσι θα ηρεμήσουμε τα πνεύματα, ακόμη και μέσα μας.

Μιλάμε μαζί του… μέσα από την καρδιά μας!

Η επικοινωνία αποτελεί τον πυρήνα κάθε σχέσης και πρέπει να της δίνουμε σημασία. Μόνο μέσα από την ειλικρίνεια θα κάνουμε κατανοητά τα συναισθήματα μας στον άλλο.

Ζητάμε συγνώμη, εάν ευθυνόμαστε μόνο εμείς

Η αληθινή συγνώμη αποτελεί τη μοναδική λύση, όταν έχουμε συμπεριφερθεί λάθος σε μια κατάσταση. Μήπως μιλήσαμε άσχημα ή ξεσπάσαμε πάνω του; Ας ρίξουμε τον εγωισμό μας και ας ζητήσουμε συγνώμη, αλλιώς θα χάσουμε το σύντροφο μας. Ωστόσο, εάν δεν πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει λάθη, ας το εξηγήσουμε στο φίλο μας με ηρεμία και επιχειρήματα, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να τον ακούσουμε.

Παίρνουμε το χρόνο μας, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό!

Ο χρόνος μας αφήνει να δούμε πιο καθαρά τα πράγματα, να συμβουλευτούμε τους φίλους μας. Ωστόσο, εάν «κρυώσει» υπερβολικά μια σχέση δεν θα είναι πια στο χέρι μας! Είναι σημαντικό να λύνουμε τις διαφωνίες μας μέσα σε δυο ημέρες. Πάντως, πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμα και μετά από έναν τσακωμό, η αγάπη δεν σβήνει.

Του δείχνουμε την αγάπη μας… με νέους τρόπους!

Η αγάπη ακολουθείται από διάφορους τρόπους, που ανανεώνουν τη σχέση μετά από μια μάχη στο σπίτι. Ένα φωνητικό μήνυμα αγάπης στον τηλεφωνητή, μερικά λουλούδια στο γραφείο, ένα ρομαντικό δείπνο ή μια κάρτα με τις σκέψεις μας μπορεί να αλλάξει το κλίμα ανάμεσα μας και να δείξει στον άλλον τη σημασία του στη ζωή μας.

Κανονίστε ένα ραντεβού με τη βοήθεια του κολλητού της/του

Αυτές τις στιγμές, οι κοινοί φίλοι του ζευγαριού μπορούν να μας ενώσουν και πάλι. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στους κοντινούς μας ανθρώπους, να μιλήσουν στον άλλο για εμάς ή να κανονίσουν μια συνάντηση εν αγνοία του. Πολλές φορές, φερόμαστε σαν παιδιά, με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να θεωρείται αναγκαίο για να επέλθει η ισορροπία στη σχέση.

Βλέπουμε έναν τσακωμό ως μάθημα ζωής

Κάθε σχέση ή γάμος περνάει κρίση, αφού κανένας χαρακτήρας δεν είναι ίδιος. Όμως, εάν δούμε έναν τσακωμό ως μια ευκαιρία για να μάθουμε από τα λάθη μας τότε είναι πιθανό να μεταφέρουμε το συναίσθημα και στον άλλο. Έτσι, θα καταφέρουμε να τον προσεγγίσουμε έμμεσα, αλλά αποτελεσματικά.